-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Profesorii de limba rusă întâlnire la Școala din Brătești

Profesorii de lb rusă întâlnire la Școala din Brătești

Cu o comunitate mare de ruși lipoveni în apropiere de Pașcani, mai mulți profesori, elevi dar și oameni de seamă de la nivel național au participat la evenimentul dedicat importanței predării limbei ruse în școala acolo unde sunt minorități. După discursuri și prelegeri, a avut loc și un spectacol artistic rusesc, foarte apreciat de cei prezenți.

Elevii din satul Brătești, comuna Stolniceni Prăjescu vor avea din acest an școlar un cabinet mobilat și utilat corespunzător ca orele de limba rusă să se desfășoare într-un cadru prietenesc, pe lângă manuale, are și toată tehnica atât de folositoare pentru ca orele să fie cât mai plăcute pentru școlari. Profesorul care se ocupa este specialistul Galina Isaeva și coordonatorul Ansamblului de dansuri și cântec – Trandafirașul.

Activitatea din prima zi din luna octombrie s-a desfășurat la școala din satul Brătești, acolo unde au răspuns invitației deputați, reprezentanții Ministerului Educației, inspectori școlari, profesori universitari dar și liderii rușilor lipoveni. De asemenea, au venit și profesori care predau limba rusă în diferite școli din țară.

După un program bine stabilit, invitații au participat la slujba religioasă, la cercul pedagogic dar și la un frumos spctacol artistic organizat de comunitatea rușilor lipoveni. Nu au lipsit frumoasele melodii cântate la o orgă, de către un elev. De asemenea, au dansat și cântat mai multe ansambluri din țară, spre încântarea celor prezenți.

Evenimentul s-a desfășurat cu o zi înainte și în orașul Târgu Frumos, localitate cunoscută ca avânt o comunitate numeroasă de ruși lipoveni.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT

DE LA ACELAȘI AUTOR

Relaxări de Sărbători. Interdicțiile de circulație și masca obligatorie pe stradă, eliminate. La mall se poate intra și cu test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus marți, în cadrul hotărârii de prelungire a stării de...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI