-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Profesori din alte țări, în vizită la Liceul „Miron Costin” din Pașcani FOTO

La inceput de saptamana, Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani si-a deschis portile si a fost gazda buna pentru mai multi profesori veniti intr-o mobilitate in cadrul proiectului Erasmus+ The Magic Power of Games.

Este vorba despre cate cinci invitati de la școlile partenere din Turcia, Bulgaria și Macedonia de Nord, care au fost intampinati asa cum se cuvine, intr-o nota traditională, cu paine si sare, de elevii imbracati in straie populare.

Incepand de luni, 27 septembrie, si pana pe 1 octombrie, la Liceul Teoretic „Miron Costin” se anunta o saptamana plina de activitati artistice, ateliere de lucru, dar si doua excursii tematice la Teatru „Luceafărul” din Iasi si la Parcul tematic „Ion Creanga” din Humulesti, pentru micutii din clasele I-IV.

Scopul proiectului, si implicit al vizitei cadrelor didactice din alte tari, este de a incuraja integrarea jocurilor in actul didactic.

Mentionam ca toate activitatile care se desfasoara pe parcursul acestei saptamani la liceu, se vor regasi ulterior in cuprinsul unei brosuri.

Dupa primirea invitatilor, pe scena din curtea liceului au urcat rand pe rand mai multi copii talentati care au reusit să-i emotioneze pe cei prezenti cu cateva momente traditionale.

Precizam ca prima mobilitate de acest tip s-a desfasurat in anul 2019, iar in cadrul proiectului Erasmus The magic Power of Games, Liceul Teoretic Miron Costin este partener alaturi de alte scoli din Turcia, Bulgaria si Republica Macedoniei de Nord.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noii directori de la școlile din Pașcani au semnat contractele de management

Noii directori de la scolile din Pascani au semnat...

Un șofer s-a răsturnat cu mașina pe E85, după explozia unui cauciuc FOTO

Un accident rutier s-a petrecut marti, 18 ianuarie, in...

Sesiune live de întrebări și răspunsuri, în locul audiențelor

Audiențe anulate joi, 13 ianuarie, la Primăria Pașcani. Deși...

Sfaturi pentru cei care primesc facturi exagerate la energie

Consumatorii care primesc facturi la electricitate şi gaze, pe...

Primăria Municipiului Pașcani angajează juriști

Primăria municipiului Pașcani intenționează să angajeze doi juriști. Concursul...