-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Profesori din 5 țări la Pașcani. Gazda – Liceul Economic “Nicolae Iorga”

Profesori din 5 țări la Pașcani. Gazda – Liceul Economic “Nicolae Iorga”

Profesori din mai multe țări s-au oprit pentru câteva zile la Pașcani. Ei fac parte dintr-un proiect Erasmus+ și astfel au ocazia să viziteze Pașcaniul cu împrejurimi și capitala Moldovei. Astăzi a fost primirea invitaților la școala parteneră din oraș – Liceul Economic „Nicolae Iorga”. Nu a lipsit pâinea și sarea, costumele populare românești purtate de elevi dar și un spectacol muzica oferit de orchestra profesorului Gheorghe Arșinel. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT. 

Sărbătoare la Liceul Economic „Nicolae Iorga” din Pașcani. Aproape toată suflarea școlii s-a pregătiti pentru a primi musafiri din Polonia, Letonia, Cehia, Bulgaria și Turcia. Asta pentru că unitatea de învățământ din oras este partener în proiectul – Hands on media literacy.

Profesorii din străinătate au fost primiți cu pâine și sare de către elevii școlii îmbrăcați în haine tradiționale românești.

A urmat apoi o mică descriere a școlii de la înființare până la modificările făcute până în acest an, dar și despre oraș. Directorul școlii, Gheorghe Spiridon le-a vorbit, iar un profesor de limba engleză a tradus oaspetilor.

S-a încercat și cuvântul de salut în limbile vorbite în țările partenere, moment apreciat de invitați.

A urmat apoi prezentarea proiectului la punctul în care s-a ajuns acum după patru întâlniri.

Spectacolul artistic a fost foarte apreciat de către invitati. Orchestra coordonată de profesorul Gheorghe Arșinel a reușit să distindă atmosfera.

Apoi, au urmat sesiunile de lucru într-o sala de clasa. De asemenea și în următoarele zile vor avea loc tot felul de activități în cadrul acestui proiect. Nu va lipsi o zi la Iași, loc numai bun de vizită a celor mai importante obiective turistice.

Menționăm că acest proiect accesat este important pentru elevii școlii și nu numai pentru a învăța să aleagă corect din multitudinea de informații de pe internet.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI