0.8 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Probleme în loc de ajutor, pentru comercianţii din pieţe

Consilierii din opoziţie solicita evacuarea comercianţilor păşcăneni din pieţele agroalimentare. Este vorba despre cei cărora le-au expirat sau urmează să le expire contractele de închiriere sau concesiune şi trebuie organizate din nou licitaţii. Discuţiile au avut loc în şedinţa ordinară a legislativului local desfăşurată joi, 26 aprilie începând cu ora 10.00.

Primarul Dumitru Pantazi a propus spre aprobare un proiect de hotărâre privind scoaterea la licitaţie a trei spaţii comerciale unde au expirat deja contractele. Asta după ce comercianţii au ratat lista aprobată în şedinţă trecută cu cei cărora le-au fost prelungite contractele. Edilul a motivat că acolo comercianţii au fost făcute investiţii şi vor să îşi continue activitatea.
Proiectul a fost respins pentru că nu a fost aprobat şi de consilierii din opoziţie. Preşedintele Comisiei de Urbanism, Claudiu Bodoasca ( foto)  a cerut Primăriei că cei trei agenţi economici să fie scoşi din spaţiile comerciale unde au expirat contractele iar aceştia să meargă în instanţă dacă vor să anuleze decizia de evacuare. Abia după aceea să fie organizate licitaţiile pentru ocuparea lor.
Propunerea a fost susţinută şi de consilierul PSD Vasile Haldan, motivând că nu poţi scoate la licitaţie un spaţiu care nu este liber.

În replică Gabriela Nedelcu a explicat că Primăria nu are interes să le creeze probleme agenţilor economici, ci să îi ajute să îşi desfăşoare activitatea
Viceprimarita a mai spus că în acesta situaţie se afla şi alţi comercianţi cărora urmează să le expire contractele, în perioada imediat urmatoare. Ea a atras atenţia că aceştia nu pot fi evacuaţi ci urmează să le fie prelungite contractele în urma licitaţiei. Doar cei care nu vor participa sau nu vor câştiga licitaţia ar urma să fie evacuaţi, dacă refuza să plece.

Problema a rămas nerezolvată şi va fi reluata în următoarea şedinţă. Edilul municipiului a solicitat o un punct de vedere din partea comisiilor de specialitate.

DE LA ACELAȘI AUTOR