More

  Problema persoanelor fara adapost fara solutii. Actiunile de cautare a acestora continua

  Array

  boschetarActiunile de patrulare pentru gasirea persoanelor fara adapost continua. Desi temperaturile de afara au scazut, autoritatile nu au sistat operatiunile de cautare a cazurilor sociale care isi duc veacul, pe strazi .

  In cursul zilei de ieri, un trecator a sesizat prin 112, faptul ca langa gunoiera blocului C38, din zona vale, se afla un barbat in stare de hipotermie. La fata locului, a fost trimis un echipaj de ambulanta de tip B, cu asistent, care l-a preluat pe Constatin Ursu, de 40 de ani, din Pascani. Din cauza consumului de alcool, acesta se culcase direct, in strada. Conform protocolului de acordare a primului ajutor, barbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenta, unde odata ajuns a refuzat consultul medical si a plecat la cerere.

  Medicii de pe ambulanta, spun ca zilnic intalnesc astfel de cazuri sociale si ca acestia reprezinta o problema pentru care momentan nu s-au gasit solutii. Conform unei statistici, in ultimele doua luni, au fost inregistrate peste 20 de astfel de solicitari.

  Personalul serviciului de Ambulanta se mai confrunta si cu cetateni, care dupa ce li se face mila si apeleaza la 112, nu mai raspund la telefon, pentru a indica exact locurile in care persoanele fara adapost se afla. Acestia trag un semnal de alarma deoarece se intampla ca echipajele de ambulanta sa nu ajunga la cazuri grave din cauza ca sunt blocate la astfel de solicitari.

  Si pompierii de la SMURD efectueaza aceste operatiuni. In fiecare seara, atunci cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius, un echipaj EPA cauta pe parcursul a cateva ore, cazuri de cetateni care nu au unde locui peste noapte.
  Conform unui comunicat de presa, echipaje din cadrul ISUJ Iaşi au efectuat zilele trecute patru misiuni de patrulare pentru căutarea persoanelor fără adăpost în trei orase, Iaşi, Tîrgu Frumos şi Municipiul Paşcani. A fost găsită o persoană fără adăpost în municipiul Paşcani, de către EPA Paşcani şi a fost transportată la CPU Paşcani.

  De mentionat, este faptul ca autoritatile locale ar trebui sa gaseasca o solutie pentru a rezolva aceasta problema, deoarece costurile cu transportul acestor persoane sunt de ordinul miilor de lei, iar sezonul rece inca nu a trecut.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI