More

  Prinși în ghearele sărăciei: s-a dărâmat casa, iar acum locuiesc într-o singură cameră

  Array

  Necaz mare la o familie din localitatea Boureni. Din cauza topirii zapezii si a saraciei in care traiesc, casa cu doua camere si un hol construita din chirpici a familiei Ursariu s-a daramat. Cinci suflete locuiesc acum intr-o camara de patru metri patrati, unde inante de nefericitul eveniment, erau depozitate muraturi. Ajunsi la fata locului, in poarta ne astepta Viorica Ursariu, femeia care locuieste acolo. Cu lacrimi in ochi ne-a povestit cum ca intr-o clipita a ramas fara casa. Intr-o dupa-amiaza de la mijlocul lunii ianuarie, in timp ce facea mancare, a auzit cum grinzile in pod au inceput sa trosneasca, iar tavanul se rupea bucata cu bucata. A reusit sa iasa afara cu copii iar in cateva secunde s-a daramat o camera si un hol.

  Intreaga familie s-a mutat apoi in singura camera ramasa. Cei doi parintii si trei copii minori, Daniel in varsta de 10 ani, Gheorghita de 16 ani si Roxana de 14 ani, mai dorm cateodata si la vecini, dar zic ca nu pot cere mereu ajutorul. Fiecare cu grijile lui.

  Casa s-a degradat in timp, din cauza ploilor si a zapezilor, si ar mai fi trebuit renovata pentru a rezista, dar nu au avut resurse financiare. Traiesc de pe o zi pe alta cu banii din ajutorul social si alocatiile copiilor. Circa 400 lei, la numar. Trebuie sa asigure mancarea, hainele copiilor, rechizitele si cam atat. Nici vorba de bani pentru materiale de constructii pentru consolidarea casei vechi de jumatate de secol.

  Cel mai mic dintre copii era acasa. Intrebat daca a mers la scoala astazi, baiatul a raspuns sec: nu a avut cu ce ma incalta. Asta nu este singura problema a lui. Cand vine seara intreaga familie ramane in bezna. Asta pentru ca locuinta sau ce a mai ramas din ea, nu a fost niciodata racordata la curent electric, singura lumina fiind lumanarile. Femeia se plange ca ar vrea sa munceasca, sa beneficieze de un loc de munca stabil, dar nimeni nu vrea sa-i angajeze. De circa 15 ani de cand s-a desfiintat C.A.P-ul, unde munceau ambii parintii, nu au mai reusit sa munceasca decat cu ziua.

  Asistentii sociali au facut ancheta iar autoritatile locale au promis familiei ca ii va ajuta. Imediat cum va veni primavara si se va putea construi, edilul comunei, Constantin Hobinca Serioja, a precizat ca va ajuta impreuna cu sponsori, la construirea unei locuinte pentru familia Ursariu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  Lege pentru colectarea selectivă a frunzelor. Amenzi usturătoare pentru gospodarii care mai dau foc la frunze în curte

  Ştiţi mirosul de la ţară, din fiecare toamnă şi primăvară, când oamenii îşi fac curat în grădini şi ard vegetaţia uscată? Luaţi-vă adio de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI