2.7 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Prins de polițiști cu o mașină burdușită de petarde

Peste 140 de kg de articole pirotehnice deținute fără drept au fost confiscate de poliţiştii ieşeni pe parcursul acțiunii ,,Foc de Artificii”. Peste 50 de persoane sunt cercetate penal pentru nerespectatrea legislației privind articolele pirotehnice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, prin Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a acţionat la nivel judeţean, în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat 37 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 10 juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. De asemenea, au constatat 51 de infracţiuni, fiind efectuate cercetări în cauze penale. Totodată, au fost confiscate 144 de kilograme de articole pirotehnice.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii ieşeni au desfășurat activități de informare în școlile din judeţ.

În această perioadă nu au fost înregistrate răniri de persoane cauzate de folosirea necorespunzătoare sau neautorizate a articolelor pirotehnice.

La data de 25.11.2017, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au depistat pe raza localităţii Cristeşti, pe DN2-E85, un tânăr ce transporta cu o autoutilitară,  fără drept, peste  30.000 de articole pirotehnice din categoria F2.

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept ”, faptă prev şi ped. de art. 37, lit. a din Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

DE LA ACELAȘI AUTOR

ApaVital SA închiriază utilaje de la patru societăți! Vor fi folosite la extinderea rețelelor

Mai multe utilaje vor fi închiriate de ApaVital SA....

100 de porții de fasole cu cârnați gratuite, la Mon Jardin, de Ziua Unirii 

Invitație pentru pofticioși! Deoarece Ziua Unirii este un prilej de...

Case gratis sau 5.000 de euro, pentru cei care se mută într-un sat din Italia. Condiţia pentru a primi banii

Roseto Valfortore, un "sat fantomă" din sudul Italiei, pune...

Bugetul orașului Târgu Frumos, în dezbatere publică DOC

A fost publicat proiectul de buget și lista de...