2.7 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Principesa Maria, in vizita la Primaria Pascani si Liceul Miron Costin. Alteta Sa a vorbit si cu pascanenii de pe strada – FOTO

Vizita regala astazi in municipiul Pascani. Principesa Maria, cea mai tanara fiica a regelui Mihai I, a fost la Primaria Pascani in jurul orei 11. Alteta Sa a fost intampinata cu paine si sare de doi tineri imbracati in portul traditional romanesc, primarul orasului, Dumitru Pantazi si viceprimarul, Gabriela Nedelcu.

Apoi, reprezentantul Casei Regale si cei ai autoritatilor locale au discutat in biroul edilului. Pentru inceput, a fost o scurta prezentare a municipiului, localitate pe care principesa a catalogat-o drept una deosebita.

Alaturi de ea a fost si senatoarea de Iasi, Iulia Scantei, cea care a mediat intalnirea.

Vizita a fost continuata, apoi, la Liceul Teoretic Miron Costin din zona Vale. A fost aceeasi primirea traditionala, si mai mult decat atat, pana in sala de festivitati, Alteta Sa a fost intampinata pe holurile scolii de perechi de elevi in straie populare.

In fata cadrelor didactice si a elevilor, si-a exprimat bucuria de a fi alaturi, in Anul Centenarului, de pascaneni. Sarbatoarea Marii Unirii este si scopul vizitelor pe care le desfasoara in teritoriu.

La iesirea din unitatea de invatamant, s-a oprit sa vorbeasca cateva secunde si cu cadrele nedidactice din scoala, dar si cu oamenii de pe strada.

Vizita in Pascani a fost una de scurta durata, iar la orele amiezii a ajuns la Primaria Targu-Frumos si Liceul Teoretic Ion Neculce din oras.

Mentionam ca potrivit celor spuse de senatoarea care a insotit-o astazi pe principesa, familia regala si-a anuntat prezenta la slujba religioasa de la Mitropolia Iasi, cu ocazia sarbatorilor pascale.


DE LA ACELAȘI AUTOR

Pașcaniul va avea un nou protopop. Postolachi s-a retras după 31 de ani de activitate – FOTO

Municipiul Pascani are un nou protopop. Este vorba despre...

Tânăr lovit pe trecerea de pietoni, pe strada Dragoș Vodă din Pașcani – FOTO

Accident rutier cu o victima, joi, 20 ianuarie, in...

Radiografia parcurile din Pașcani. Cetățenii dezamăgiți, mobilier distrus – FOTO

Dezastru in parcurile din municipiu Pascani. Asa numitele locuri...

Focar de coronavirus la Pașcani. 11 cazuri confirmate la Compartimentul TBC

Efectele noului val pandemic, se resimt si in municipiul...