1.4 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021
Array

Primii pasi in clasa intai: Un elev a lesinat din cauza emotiilor, parintii mai disciplinati decat copiii


Astazi a sunat prima data clopotelul pentru elevii de clasa 1. Imbracati in uniforme noi, nerabdatori si plini de emotii, cei mai tineri dintre elevi au pasit pentru prima data intr-o sala de clasa. La Liceul Miron Costin invatatoarea Maria Apostol se afla la a 8-a generatie de copii. Este ultima clasa, inainte de a iesi la pensie, dar de fiecare data are aceleasi emotii.

Prima lectie este cea mai importanta! Este momentul in care invatatorul si elevii se cunosc reciproc reciproc. Cu lacrimi in ochi, ea le arata manualele dupa care, impreuna, au facut primii spre a se cunoste. Ii cerceteaza cu atentie, dar de fiecare data constata cu surprindere ca micutii sunt tot mai buni.

Desi au avut si ei emotii, micutii de la clasa 1 au fost cuceriti de doamna invatatoare. Unii eu fost nerabdatori sa isi cunoasca noii colegi iar altii sa rasfoiasca abecedarul. Doar unul dintre ei a inceput sa planga in timp ce parintii isi notau, cuminti si constiincios,i toate indicatiile si cerintele invatatoarei.

Lesinat de emotie, la Scoala Lunca

Si la Scoala Generala Lunca emotiile au pus stapanire pe elevi, profesori si parinti. Au fost atat de puternice incat unul dintre copiii a lesinat in timpul slujbei de inceput de an scolar. El si-a revenit imediat dupa ce a fost stropit cu apa rece. Apoi au intrat in salile de clasa, nerabdatori sa isi primeasca manualele noi si sa isi cunoasca colegii. Unii dintre copiii si-au trezit parintii la primele ore ale dimintetii, pentru a ajunge, primii, la scoala.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI