3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Primii candidaţi la bursele”Te-Rox – susţine excelenţa”. Doi elevi fără părinţi, cu rezultate foarte bune la învăţătură

burse

Primii doi candidati la bursele de excelenta oferite de catre Te-Rox Prod Pascani, sunt doi elevi cu rezultate exceptionale la invatatura de la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc”, propusi chiar de directoarea institutiei.

Este vorba despre doi tineri, pasionati de matematica, electronica si tenis de masa. Pe parcursul anilor de liceu au participat la numeroase concursuri si olimpiade scolare, iar rezultatelor din anii de liceu sunt foarte bune.

Prima propunere este Nicoleta Poroşnicu, eleva in clasa a XI a la profilul electronica si automatizari, specializarea tehnician operator tehnica de calcul. De cand se stie, locuieste in centrul social de la institutia de invatamant unde invata. A inceput sa-i placa matematica si datorita metodelor de predare a profesorului de specialitate, Gheorghe Iacob. Iar ca pasiune are tenisul de masa, unde si aici a castigat numeroase premii. Cu multe emotii a vorbit putin despre ea, spunand in acelasi timp ca se simte cel mai bine cand lucreaza la obiectul ei preferat, matematica.

Directoarea institutiei, profesor Maria Petrovici a mai spus ca eleva merita aceasta bursa si din cauza situatie financiare, dar mai ales, ar fi un model pozitiv pentru celelalte fete din centru.

burse 2

Cea de-a doua propunere este Ionut Moraru. Cu o minte sclipitoare intr-ale matematicii si o pasiune spre electronica, viitorul inginer are 18 ani si este elev in clasa a XII a la “Mihai Busuioc” la electronica si automatizari. A ales acest profil pentru ca, spune el, este o meserie de viitor si mai ales termina anii de liceu cu o specializare. El mai spera sa poata urma facultatea pe acelasi profil. In toti anii de liceu a participat la toate concursurile si olimpiadele scolare judetene si nationale, de unde s-a intors cu premii. De exemplu la editia de anul trecut a concursului national “Euclid” a luat medalia de aur si premiul I. Cu toate acestea, situatia de acasa nu este tocmai roz. Adolescentul a ramas orfan de tata cand era in clasa a VI a, mai are inca 2 frati, locuieste intr-o camera de camin, iar mama lui munceste cat poate de mult pentru a le asigura copiilor cele necesare.

Mentionam ca firma de succes din Pascani, Te-Rox Prod SRL, la initiativa managerului Doina Cepalis va oferi burse elevilor cu rezultate deosebite la invatatura, dar care au nevoie de sprijin finaciar. In acest proiect a fost implicata si Comisia de Invatamant din cadrul Consiliului Local Pascani pentru identificarea elevilor care vor beneficia de aceste burse. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI