6 C
Paşcani
duminică, octombrie 24, 2021
Array

Primarul Pascaniului făcut de ruşine de funcţionarii incompetenti. Asfaltarea străzilor amânată din cauza unei greşeli de milioane de lei , descoperită de un consilier local

Primarul municipiului Paşcani a fost făcut de ruşine chiar de functionarii din subordine. Este vorba despre o serie de documente tehnice extrem de importante cu privire la realizarea unor investiţii care au fost puse astăzi pe masă Consiliului Local pentru a fi votate.

Dacă ar fi fost aprobate în formă prezentată, administraţia locală ar fi inregistrat o pierdere uriaşă, de câteva zeci de miliarde de lei. Noroc că greşeala a fost descoperită de un consilier local, motiv pentru care cele trei proiecte de investitii au fost amânate.

Este vorba despre consilierul PPDD Ioan Danu (foto)  care a arătat că sunt preţuri diferite pentru aceleaşi lucrări sau cantităţi de materiale în cele 3 proiecte prezentate pe baza devizelor făcute de un constructor. Vorbim de lucrările de asfaltare care urmează să fie contractate şi executate pe trei străzi din Paşcani , Vatră, Ştefan cel Mare şi Dragoş Voda cu cele 4 mil de lei împrumutate de la CEC Bank. Mai mult aceleaşi proiecte au mai fost votate o dată, la acea vreme preţurile estimate fiind de 2 ori mai mici, adică de cca 5 mld de lei vechi faţă de 15 mld cât sunt estimate acum.
La auzul argumentelor consilierului păşcănean, primarul Dumitru Pantazi a rămas fără cuvinte. El a cerut explicaţii de la funcţionarii din sală care au participat la întocmirea documentelor tehnice unul dintre ei bâlbâind câteva cuvinte neconvingătoare.

Primarul a spus că faţă de varianta iniţială au apărut costuri suplimentare pentru reabilitarea trotuarelor şi a rigolelor de pe marginea străzilor care vor fi asfaltate dar nu a fost de acord cu diferenţele de preţ din devizele prezentate . Pantazi a mai spus că în urma licitaţiilor costurile de execuţie vor fi mult mai mici şi a cerut ca proiectele să fie amânate pentru a fi verificate, tocmai pentru a nu fi suspiciuni în legătură cu cheltuirea banilor publici.
Şi secretarul Primariei Mircea Zuzan a solicitat măsuri împotriva funcţionarilor care nu au verificat documentele trimise spre aprobarea Consiliului Local. El a cerut dizolvarea Comisiei Tehnico- Economice, cea care analizeaza şi avizează toate investiţiile, şi numirea altor specialişti în componenţa ei.
Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI