8.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021
Array

Primarul Pantazi cere desfiintarea societatii de salubritate: Este in pragul falimentului, nu mai are licenta de functionare!

Salubritatea din Pascani este la un pas de a fi desfiintata. Maturatul stradal ar urma sa se intoarca la Primarie iar salariatii sa ramana someri deaorece societatea este in prag de faliment si a pierdut licenta de functionare.
Critici dure la adresa conducerii de la societatea de salubritate din Pascani. Raportul de activitate pentru anul 2013 a fost desfiintat de sefii Primariei. Viceprimarul Vasile Axinte a spus ca nu este multumit de curatenia din oras si de faptul ca sunt incarcate situatiile de lucrari. El a precizat ca maturatul stradal ar trebui sa revina la Primarie pentru a scade cheltuielile prin eliminarea TVA-ului .
Criticile au continuat din partea primarului Dumitru Pantazi. El a atras atentia ca societatea si-a pierdut licenta de exploatare si nu poate obtine alta din cauza datoriilor la stat, cca 7 miliarde de lei vechi acumulate in 2 ani de zile. Pantazi a atras atentia ca societatea se afla in pragul falimentului si a cerut consilierilor sa analizeze daca se merita sa mai fie mentinuta sau nu in functie.
Pantazi a mai spus ca este nemutumit de modul cum a fost gestionata problema cainilor comunitari.
In acelasi context un consilierul Ioan Danu a propus ca solutie salvatoare introducerea taxei de salubritate, obligatorie pentru fiecare cetatean al Pascaniului. Mai mult consilierul Ioan Ioanita a cerut sa fie trasi la raspundere cei responsabili pentru acumularea datoriilor.
In replica, directorul societatii, Eduard Dumea a explicat ca a preluat societatea cu datorii si ca fara investitii unitatea nu poate fi competitiva. El a mai spus ca taxa de salubritate ar putea sa aduca mai putini bani decat acum in conturile societatii, daca nu va fi incasata de la toti pascanenii.
Mentionam ca in cateva luni de zile pretul la salubritate pentru pascaneni se va dubla. Asta deoarece gunoiul menajer va trebui transportat la groapa ecologica de la Iasi nu la depozitul de la Valea Seaca, care urmeaza sa fie sigilat.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI