5.4 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Primaria vrea sa majoreze chiriile la ANL. 80% din bani intra in buzunarul Guvernului

Vesti deloc imbucuratoare pentru locatarii de la blocurile ANL din Pascani. Pana la sfarsitul acestui an chiriile ar urma sa fie majorate cu peste 20% pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere. Anuntul a fost facut astazi in cadrul sedintei Comisiei Economice a Consiliului Local, chiar de catre administratorul public Gica Zanet.

El a prezentat un proiect de hotarare prin care administratia locala ar urma sa transmita Agentiei Nationale a Locuintelor peste 80% din chiriile incasate de la locatari, din acesti bani urmand sa fie constitutite fondurile necesare construirii de noi apartamente.

Astfel, la dispozitia Primariei Pascani ar ramane sub 20% din chirii , pentru acoperirea tututor cheltuielilor fata de peste 45% , cat era pana acum.
Gica Zanet a evitat sa spuna cu cat vor fi majorate chiriile pe motiv ca aceste sume ar rezulta in urma unor calcule care urmeaza sa fie facute, Hotararea de Guvern in baza careia urmeasa sa fie facute aceste modificari fiind emisa de curand.

Mentionam ca in prezent locatarii care au implinit varsta de 35 de ani platesc chirii usturatoare, comparabile sau chiar mai mari decat pretul pietei, in timp ce locatarii mai tineri platesc chirii subventionate.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI