Slider

Primăria Târgu-Frumos angajează avocat. Administraţia locală este parte într-un proces privind delimitarea teritorială între oraş şi comună Ion Neculce, început în urmă cu doi ani. Dacă va pierde această lupta în instanţa, suprafaţă localităţii târgoveţilor ar putea fi diminuată cu 68 de hectare. Dosarul se judecată la Tribunalul Iaşi şi are termen pe dată de 12 iulie 2017.

 

Dispută în instanţa privind limita teritorială dintre oraşul Târgu-Frumos şi comună Ion Neculce. Cele două administraţii locale se lupta pentru 68 de hectare, aflate la graniţa dintre localităţi. Pentru a se apară şi a avea câştig, în ultima şedinţa de Consiliu, Aleşii locali din Târgu-Frumos au votat un proiect de hotărâre privind contractarea unor servicii de consultanţă, asistenţă tehnică şi reprezentare juridică la proces.

 
Dosarul este pe masă judecătorilor de la Tribunalul Iaşi, iar termenul va avea loc pe dată de 12 iulie 2017. Viceprimarul oraşului Târgu-Frumos, Vasile Sarafinceanu, cel care a iniţiat proiectul de hotărâre, a precizat că, în cazul în care se va pierde procesul, vor fi consecinţe juridice grave. În zona respectivă s-au construit case, pentru care proprietarii plătesc taxe şi impozite la bugetul local.

 

Menţionăm că procesul a început în 2015, iar în toamna aceluiaşi an, instanţa a dat o decizie favorabilă oraşului Târgu-Frumos. Conducerea comunei Ion Neculce a făcut însă recurs, şi astfel, a început o nouă lupta pentru hotare.

Slider
loading...