More

  Primăria Paşcani: Am fost înştiinţaţi de interconectare. ApaVital are obligaţia să facă astfel de lucrări

  Array

   

  Reprentantii Primăriei municipiului Paşcani susţin că ApaVital a informat administraţia locală cu privire la efectuarea lucrărilor de interconectare a reţelelor de aducţiune a apei pentru Paşcani şi Iaşi. Mai mult, operatorul ieşean ar fi acţionat corect, conform prevederilor contractului de delegare şi nu avea nevoie de aprobarea Consiliului Local, se arata într-o informare trimisă la solicitarea BIT TV.

  Clarificările au fost făcute după ce în cursul zilei de ieri trei consilieri locali din Comisia de Urbanism au somat operatorul de apă să sisteze lucrările până când legislativul local va dezbate şi aprobă o astfel de intervenţie. Adresa celor trei consilieri, Claudiu Bodoasca – PNL, Ioan Danu – PNL şi Sorin Olariu-PMP, nu a fost înregistrată, şi nici nu a fost aprobată de Consiliul Local. Ea a fost trimisă fără fără ca primarul să fie înştiinţat. Apa Vital a anunţat că va continua lucrările, imediat după îmbunătăţirea vremii aşa încât după interconectarea reţelelor să nu mai fie întreruptă apa la robinete, în cazul unor avarii.

  « În urma şedinţei Comisiei de Urbanism întrunită ieri la Primăria Municipiului Paşcani, vă transmitem următorul punct de vedere:

  Conducerea Primăriei Municipiului Paşcani a luat la cunoştinţa din presa faptul că un grup de consilieri ce fac parte din Comisia de Urbanism au transmis un document către SC ApaVital SA legat de sistarea unor lucrări ce au ca scop îmbunătăţirea alimentarii cu apă a Municipiului Paşcani.

  Conform art.20 din Contractul de delegare: Operatorul are obligaţia de a executa lucrările necesare pentru furnizarea, adaptarea şi extinderea serviciilor în mod corespunzător, în condiţiile financiare prevăzute la art.9-12 din Dispoziţiile Speciale – Partea Comună, indiferent de natura lucrărilor ce trebuie efectuate şi indiferent de bunurilor aferente acelor lucrări. Această obligaţie generală a Operatorului decurge în mod direct din obligaţia prevăzută la art.18 de mai sus privind furnizarea serviciilor în mod permanent, continuu şi constant’.

  Faţă de cele prezentate de consilierii locali din Comisia de Urbanism, SC ApaVital SA a precizat prin comunicatul din data de 12.10.2016, necesitatea şi oportunitatea efectuării interventiti la sistemul de alimentare cu apă. »

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp