9.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Primăria Hârlău dată în judecată de profesori pentru decontarea navetei

Situatie complicata in invatamantul din Harlau. Profesorii navetistii de la Colegiul National Stefan cel Mare au dat in judecata unitatea de invatamant, Consiliul Local al orasului si Ministerul Finantelor Publice, nemultumiti de decontarea partiala a cheltuielilor cu naveta.
Potrivit Legii educatiei, autoritatile locale trebuie sa asigure profesorilor care fac naveta o locuinta temporara sau decontarea cheltuielilor cu transportul intre localitatea de domiciliu si cea in care lucreaza.

Astfel ca, 18 cadre didactice care vin de la Targu Frumos si Iasi sa predea elevilor de la Colegiul din Harlau, primesc doar 50% din valoarea navetei, motiv pentru care au decis sa actioneze in instanta hotararea consiliului local.

Edilul orasului, Constantin Cernescu, a precizat ca nu are de unde sa suporte integral costurile cadrelor didactice care fac naveta in conditiile in care, distantele sunt foarte mari iar pretul unui abonament ajunge la peste 350 lei/lunar. Daca va fi data o sentinta pentru decontarea sumele totale, el a spus ca bugetul local ar fi afectat si ar fi compromise posibile investitii.

Astazi, judecatorii de la Tribunalul Iasi, au amanat pronuntarea in acest dosar, urmatorul termen fiind saptamana viitoare, 16 octombrie 2013.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Decizie de ultimă oră! Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Plenul Senatului nu a reușit să adopte, miercuri, propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi...

Trecem la ora de iarnă în weekend

În weekend trecem la ora de iarnă, iar ceasul se dă cu o oră înapoi, ceea ce...

Deputatul Sorin Năcuță: Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale

Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că au fost...

Deputatul Sorin Năcuță: program guvernamental pentru susținerea activității IMM-urilor VIDEO

Ca membru al Comisiei de Politici Economice am susținut astăzi în Parlament, adoptarea Ordonanței de Urgență 118/2020...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI