3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Primaria a pierdut procesul cu societatea primarului Pantazi. Datoria de 2,1 milioane de lei a fost prescrisa din cauza lipsei de actiune a administratiei Craciunescu

Primaria municipiului Pascani a pierdut procesul cu societatea edilului sef, SC Agrocomplex SA Pascani privind impunerea la plata a unei datorii de cca 2,1 milioane de lei. Astazi instanta Tribunalului Iasi a respins actiunea administratiei locale pe motiv ca este tardiva, atat actiunea cat si datoria fiind prescrise de pe timpul fostei administratii locale.
Interesul Primariei Pascani a fost reprezentant de juristii institutiei, nu de un avocat asa cum au aprobat consilierii locali in sedinta de la sfarsitul lunii trecute. Asta deaorece de la aprobarea proiectului pana la termenul de judecata, programat pe data de 13 august a.c. nu a fost timp suficient pentru incheierea unui contract de reprezentare, cu o casa de avocatura, avand in vedere ca in acesta perioada hotararea a fost trimisa la Prefectura Iasi pentru verificarea de legalitate.

agro
Mentionam ca din suma de 2,1 mil de lei doar 15.000 lei reprezinta datoria initiala, restul fiind penalitatile calculate pana acum. Datoria a fost acumulata de SC Agrocomplex SA Pascani dupa ce in anul 2007 , Prefectura Iasi, la interventia liberalului Dorin Nechifor, a cerut anularea unei hotarari a Consiliului Local Pascani prin care societatea a beneficiat de scutiri de la plata concesiunii pentru terenul agricol detinut din domeniul public, pe motiv ca o parte din culturile agricole ar fi fost calamitate.
In anul 2008 instanta de contencios administrativ a anulat hotararea privind facilitatile acordate societatii Agrocomplex SA Pascani, insa fostul primar, Grigore Craciunescu nu a facut nimic pentru recuperarea datoriei pana in mai 2012 cand aceasta problema a fost folosita ca arma electorala. In acest timp atat dreptul la actiune cat si datoria s-au prescris. In prezent se mai afla pe rol procesul societatii fostului primar pentru recuperarea unei datorii de cca 19 miliarde de lei vechi pentru neplata unei concesiuni. Si in acest caz penalitatile au fost calculate in mod aberant insa in prima instanta Primaria a castigat procesul solutia fiind atacata cu recurs.

 

 

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI