Slider

Băncile au ajuns să nu mai accepte cereri pentru Prima Casă, dar Guvernul nu dă drumul la garanţii. Încă mai sunt fonduri aprobate de la începutul programului în acest an, dar cărora nu li s-a dat drumul. Finanţele sunt neîncrezătoare că s-au epuizat deja fondurile deja alocate. Probabail că nu au citit şitirile despre 600 de cereri de finanaţare pe zi.

Două miliarde şi jumătate de lei au fost promişi anul acesta pentru Prima Casă, însă nu toți banii au fost distribuiţi în piaţă. Pentru a putea finanţa în continuare programul, băncile ar mai putea primi garanţii de încă 500 de milioane, bani care au rămas în rezerva statului. Ar înseamna că ar mai putea fi acordate credite de un miliard de lei. Multe dintre instituţiile bancare au epuizat banii de la Guvern încă din prima lună.

„În momentul de față, din punct de vedere al fondului pe care l-am primit în martie, el este finalizat, așteptăm, sperăm noi dacă aceste credite sunt puse la dispoziție, fondul încă disponibil pentru anul 2017 va fi repartizat. Avem undeva la 51.000 de locuințe finanțate de BCR în programul Prima Casă,” precizează Dana Demetrian, vicepreşedinte al unei bănci.

Continuarea pe DIGI 24

Slider
loading...