Incendiu de proporţie, astăzi, la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” din municipiul Paşcani. Focul ar fi izbucnit în spatele scenei din sala mare, iar o persoană s-a intoxicat cu fum, în culise. Din fericire, totul a fost doar un scenariu, ce a făcut parte dintr-o simulare a pompierilor păşcăneni. Tot astăzi, salvatorii au făcut un exerciţiu privind descarcerarea unei victime dintr-o maşină implicată într-un accident rutier.

 

s3350182

Dacă e marţi şi 13, atunci e Ziua Informării Preventive! Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au organizat activităţi informative şi educative privind situaţiile de risc. Astăzi, în centrului municipiului Paşcani, mai exact la Casa de Cultură, a fost organizate două simulări. În primul scenariu, s-a dat alarma unui incendiu, iar mai multe autospeciale au ajuns în faţa instituţiei publice.

 

s3350174

Salvatorii s-au echipat cu tuburi de oxigen şi au intrat în clădire pentru a stinge presupusele flăcări care ar fi izbucnit lângă scena din sala mare.
În timpul exerciţiului, a fost găsit şi un bărbat , intoxicat cu fum, în culise. L-au transportat cu o targă până la un echipaj SMURD, iar apoi, conform indicaţiilor, a fost dus la Spitalul Municipal de Urgenţă din oraş.
Pompierii s-au asigurat că nu mai există nici un pericol, au verificat rândurile de scaune pentru a găsi eventuale victime, iar după ce situaţia a fost sub control, au plecat din clădire.

 

s3350168

Însă, afară a fost pus în mişcare, cel de-al doilea scenariu. Un accident rutier ar fi avut loc chiar în centrul oraşului, iar o victima a rămas încarcerată. Potrivit celor spuse de comandantul Secţiei de Pompieri Pascani, Gelu Isticioaia, cele două simulări au făcut parte din acţiunile ce se desfăşoară astăzi în toată ţară.
Menţionăm că activităţile se desfăşoară sub sloganul „Preveniţi ghinionul” şi au că scop conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Slider
loading...