16.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Preşedintele Comisiei de Urbanism blochează investiţiile

O investiţie de peste 200.000 de euro este blocată de Comisia de Urbanism din cadrul legislativului păşcănean. Un om de afaceri a cerut avizul comisiei pentru a putea construi un spaţiu comercial de 600 mp în zona Vale, între biserica de la scări şi Clubul Copiilor.

Terenul în suprafaţa de 1000 mp a fost cumpărat după ce au fost abandonate lucrările de construire a unui bloc. Acum, noii proprietari au cerut consilierilor să avizeze modificarea Planului de Urbanism General pentru că acolo să poată fi construit un magazin, nu locuinţe.

Investitorul a explicat că municipalitatea va avea beneficii de pe urma acestei investiţii: comerţ civilizat pentru locuitorii din zonă, noi locuri de muncă, 10 locuri de parcare şi plata de taxe şi impozite la bugetul local, mult mai mari decât pentru un teren viran.
În replică preşedintele Comisiei de Urbanism, Claudiu Bodoasca, a susţinut că Primăria ar avea  de pierdut, mai mult,  în urma acestei investiţii. El a motivat că va fi blocat traficul rutier din acea zonă dar a fost imediat contrazis de investitor.

Acelaşi consilier a mai sus că nu poate fi avizat Planul de Urbanism Zonal pe motiv că, mai întâi, ar trebui modificat Regulamentul Urbanistic Local, acolo unde sunt prevăzute restricţii de construcţii comerciale în acea zonă.

Şi de acesta dată investitorul păşcănean a explicat că aceste restricţii se modifica prin Planul de Urbanism Zonal şi ca un astfel de parcurs este folosit în toate localităţile din ţară. Urmează că după avizul primit de la Paşcani, documentaţia să fie aprobată şi de Comisia de Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean, apoi Primăria să emită autorizaţia de constructive.

Procedura este confirmată şi de specialiştii în domeniu. La Iaşi, de exemplu, astfel de aprobări de PUZ-uri, pentru modificarea Planului Urbanistic General, au loc frecvent în vederea realizării de investiţii şi pentru dezvoltarea municipiului.

Până la urma,  investiţia propusa nu a primit avizul Comisiei de Urbanism de la Paşcani. Doi din cei trei consilieri prezenţi s-au abţinut iar preşedintele comisiei, Claudiu Bodoasca a votat împotrivă.

Lucrările ar fi urmat să fie începute şi chiar finalizate în acest an sau cel târziu în prima parte a anului viitor. Proiectul aparţine societăţii Morlux Florena SRL patronata de familia fostului senator PSD, Florin Constantinescu, în parteneriat cu altă firmă.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI