1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Premiu și diplomă de onoare pentru tezaurul viu

Premiu și diplomă de onoare pentru tezaurul viu

 A primit numeroase distincții, una dintre ele de la UNESCO. Despre Constantin Curecheriu din satul Sticlăria, comuna Scobinți este vorba denumit sugestiv tezaur uman viu. Acum a venit rândul administrației locale să-l premieze și să-i ofere diploma de onoare. Momentul festiv a avut loc în cadrul ședinței de Consiliu Local când a fost felicitat de primar și aleșii locali. Menționăm că bărbatul organizează zeci de evenimente cu specific tradițional de unde nu lipsesc cele de Paște sau sărbătorile de iarnă.

Diplomă de onoare și un premiu în bani a primit unul dintre cei mai cunoscuți cetățeani a comunei Scobinți din apropiere de Hîrlău. Este vorba despre Constantin Curecheriu, pensionarul cu iubire față de tradiții și păstrarea obiceiurile românești. El a fost chemat în cea mai recentă ședință de Consiliu Local a localității unde i s-au oferit distincțiile din partea Primăriei și Consiliului Local. Premiul și diploma i-au fost înmânate de edilul Gheorghe Hrițcu.

“Îți acordăm acestea și îți mulțumim pentru tot ceea ce faci! Vă felicităm și să vă țină Dumnezeu sănătos pentru a duce ani la rând activitățile minunate pe care interprindeți, aici la noi în comună, dar și în alte locuri. Suntem cunoscuți și datorită dv, domnule Curecheriu!” a precizat primarul localității.

Constantin Curecheriu, denumit de UNESCO tezaur viu și care și-a transformat, după ieșirea la pensie, casa într-un muzeu având sute de obiecte de la haine populare românești până la obiecte folosite în gospodărie, a mulțumit administrației locale pentru cele oferite și își pune încrederea în conducerea comunei pentru a fi ajutat și în următoarele proiecte.

Menționăm că pragul gospodăriei lui Constantin Curecheriu este trecut anul de sute de oameni, curioși de ceea ce a reușit să adune de-a lungul anilor dar și datorită evenimentelor ce le organizează cu ocazia diferitelor sărbători. Munca şi pasiunea pensionarului iubitor de patrie au fost recunoscute şi în plan internaţional, fiind declarat Tezaur uman viu de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie...

Când începe vacanţa de Paşte? Elevii vor sta acasă mai mult!

Vacanța de Paște la sfârșitul lunii Cum Paştele va...