12.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Premii pentru trei solisti vocali si un ansamblu din preajma Pascaniului la festivalul de muzica populara de la Cernauti

Premii pentru trei solisti vocali si un ansamblu din preajma Pascaniului la festivalul de muzica populara de la Cernauti

Folclorul romanesc din comunele apropiate municipiului Pascani a fost apreciat la Festivalul concurs international de muzica populara „In gradina cu flori multe”, ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Cernauti, 13-14 iulie. Un ansamblu si trei solisti vocali s-au intors cu premii importante acasa.

Premiul I si titlul de laureat al celei de-a XIV-a editie a revenit Ansamblului „Trei Generatii”, din comuna Helesteni. Tinerii au impresionat juriul prin dansurile specifice zonei, dar si prin portul popular.

La sectiunea solisti vocali, Madalina Avadanei din comuna Tatarusi a obtinut locul II si mandria ca a reusit sa cante si sa impresioneze juriul de pe meleaguri straine.

Si Emanuel Baiceanu din comuna Valea-Seaca s-a facut remarcat prin talentul sau. La categoria de varsta la care a participat, tanarul a obtinut premiul III.

Cu premiul II se poate mandri si Petruta Sacara, din comuna Ruginoasa, micuta care cucereste inimile publicului aproape la fiecare festival la care participa.

Mentionam ca la concursul au fost peste 300 de participanti inscrisi, iar organizatorii isi doresc ca la urmatoarea editie sa vina cat mai multi pastratori de traditie, atat solisti, cat si ansambluri. Scopul festivalului este revitalizarea, conservarea şi valorificarea tezaurului muzical-folcloric românesc, popularizarea valorilor spirituale şi culturale ale neamului, si a celei tradiţionale româneşti.

ORGANIZATORI: Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuți, Școala Populară de Artă și Civilizație Românească Cernăuți în parteneriat cu: Centrul Cultural „Bucovina”, Suceava, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Iași, Asociația „Pro: Sănătate – Mediu – Educație – Cultură” (Pro-S.M.E.C) Moțca, Iași cu sprijinul Consiliului Județean Iași, Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concurs pentru postul de manager la Spitalul Sfântul Ioan din Târgu Frumos

Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Cronice Sfantul Ioan din orasul Targu Frumos organizeaza concurs pentru...

Furt dintr-un birou, surprins de o cameră stradală. Pagubă de o mie de lei

Un noua presupusa infractiune a fost filmata de o camera stradala intr-o zona din municipiul Pascani. Un...

Aleșii locali roagă cetățenii să nu mai arunce resturile din construcții în pubele. Deșeurile pot fi ridicate de operatorul de salubritate de la domiciliul...

Administratia locala din Pascani face apel, din nou, catre cetateni sa nu mai puna gunoaie rezultate in...

Ajutorul de încălzire se va da printr-o nouă lege. La Pașcani, nu se primesc cereri deocamdată

Ajutorul de incalzire se va da printr-o noua lege la Pascani, la fel ca si in toata...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI