1.8 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Pregatiri pentru iarna grea la Helesteni

Se anunta o iarna grea, iar primariile se pregatesc pentru a face fata fenomenelor meteo extreme. In Helesteni, una dintre comunele cele mai afectate in sezonul rece, alesii au aprobat zilele trecute un plan de deszapezire si combatere a poleiului pe drumurile din sate. Au stabilit persoanele responsabile, cate utilaje intervin, in cat timp trebuie sa curete tronsoanele si cantitatea de material derapant necesar in perioada 15 noiembrie – 15 martie.

Consilierii din comuna Helesteni au aprobat joi planul de deszapezire si combatere a poleiului pe drumurile din sate, in perioada 15 noiembrie 2017 – 15 martie 2018. Au stabilit totodata si care sunt tronsoanele cu prioritate pentru curatire si anume, cele pe care se face transportul in comun pentru a nu ramane izolati. Este vorba despre DC 99, 100 si 102.

Se va interveni cu utilajele administratiei locale: un autocamion multifunctional cu sararita si lama, buldoexcavator, autogreder si basculanta. Pentru toate lucrarile de deszapezire a fost stabilit si un interval de timp pentru interventie.

60 de tone de material antiderapant a fost depozitat in curtea Primariei si ar urma sa fie imprasiat pe circa 10 km de drumuri comunale si 24 de km de drumuri satesti.
Mentionam ca Helesteniul este asezat in camp deschis, motiv pentru care aproape in fiecare an sunt probleme cu drumurile infundate, iar administratia locala face eforturi pentru a tine situatia sub control.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI