More

  Preasfințitul Calinic Botoșăneanul vine la Stolniceni Prăjescu

  Array

  Calinic Botoșăneanu vine la Stolniceni Prăjescu. Vizita Preasfințitului este programată în dimineața zilei de duminică la Biserica de lemn din comună, acolo unde este construită casa praznicală și casa socială. Indiferent de vreme sunt așteptați peste o mie de credincioși la slujba de sfințire.

  Duminică, 29 mai, începând cu ora 7.30 va avea loc sljuba de sfințire a capelei și paraclistului nou construite în curtea Bisericii ce poartă hramul sărbătorii “Nașterea Maicii Domnului” din Stolniceni Prăjescu.

  Lucrările au fost susținute și de credincioși. Preasfințitul Calinic Botoșăneanul este așteptat să vină în jurul orei 9.00 pentru a oficia slujba religioasa.

  Biserica de lemn a fost construită în anul 1733 de boierul locului, Ioan Prajescu și se află pe lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004. Dimensiunile lacasului de cult sunt foarte mici: lungime – 12,81 m, latime – 4,50 m, inaltime pana la streasina – 3,87 m si inaltime pana la coama acoperisului – 6,40 m.

  Cu sprijinul Ministerului Culturii și Cultelor, între anii 1999-2002 s-au realizat lucrări de reabilitare ale bisericii care au urmărit revenirea la forma originală a construcției prin păstrarea elementelor originale, înlocuindu-se doar cele iremediabil distruse. Ministerul a suportat în întregime cheltuielile cauzate de lucrările de proiectare și execuție.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 23 de ani prins la volanul unei mașini în trafic, fără permis

  La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au oprit pentru control, pe DJ 207 M, un...

  Șofer reținut de polițiști după ce a condus băut și cu permisul suspendat. Nu era la prima abatere

  La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au depistat un bărbat de 49 de ani, din judeţul Suceava, în...

  Polițiștii din Târgu Frumos au arestat doi bărbați condamnați pentru contrabandă și grup infracţional organizat

  La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei cu...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp