1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Posturi scoase la concurs la ISU Iaşi. Dosarele se depun zilele acestea

Ieşenii care ar dori să urmeze o carieră în rândurile cadrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza“ din Copou se pot înscrie până pe data de 10 ianuarie la concursurile organizate de către instituţie, concursuri care se vor desfăşura până în luna martie. Cei interesaţi trebuie să se grăbească să se înscrie până pe data de 10 ianuarie, cu o cerere tip, urmând ca până pe data de 26 ianuarie să-şi completeze tot dosarul de concurs, cu documentele de studii şi personale cerute.

La nivel naţional, pe judeţe, sau la sediul central din Bucureşti, au fost scoase la concurs circa 200 de posturi, mai mult de jumătate dintre ele fiind de ofiţeri. În Iaşi au fost scoase la concurs cinci posturi, dintre care trei de ofiţeri şi două de subofiţeri. De menţionat însă că oricine poate candida şi pe posturi din alte judeţe, condiţia privind domiciliul nefiind specificată.

Posturile sunt de subofiţer tehnic principal la Serviciul Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, care are grad de plutonier adjutant şef, iar celălalt este de subofiţer tehnic principal la Financiar, cu gradul de plutonier adjutant şef. În privinţa ofiţerilor, posturile scoase la concurs prin în­cadrare directă sunt în grad de locotenent-colonel, şi sunt de specialist II la Inspecţia de Prevenire – Compartimentul Control şi Activităţi Preventive, de ofiţer specialist II la Ins­pecţia de Prevenire – Compartimentul de Avizare şi Au­torizare, şi de specialist la Serviciul de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei – Compartimentul Comunicaţii.

Studiile necesare sunt cele liceale, pentru subofiţeri, şi de licenţă, într-o gamă relativ largă de specializări tehnice sau administrative, pentru ofiţeri. După selecţia dosarelor care îndeplinesc condiţiile obligatorii de studii şi personale, se va face programarea pentru testul psihologic şi cel de aptitudini fizice, ambele eliminatorii, după care va avea loc testul scris, dintr-o listă bibliografică de specialitate făcută deja publică, examen care va avea loc spre sfârşitul lunii viitoare. Rezultatele acestor concursuri, care se pot contesta o singură dată, vor fi anunţate în cursul lunii martie. Toate probele vor fi filmate, pentru a înlătura suspiciunile. Mai multe informaţii puteţi găsi accesând linkul: isujis.ro/category/resurse-umane.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...