1.4 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021

Poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, dintre care 8 pentru alcool

În perioada 10-12 noimbrie a.c., poliţiştii rutieri din Iaşi, Paşcani, Hîrlău şi Tg. Frumos au acţionat, cu sprijinul poliţiştilor de la ordine publică pe linia prevenirii si combaterii accidentelor de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool sau a substanţelor psihoactive.

Astfel, dacă la data de 11/12 noiembrie a.c., în intervalul orar 18.00-05.30, poliţiştii rutieri care au acţionat în mun. Iaşi nu au depistat conducători auto fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, nu acelaşi lucru se poate spune despre celelalte zone din judeţ. De asemenea, şi în celelalte zile de acţiune au fost constatate abateri pe această linie.

În perioada menţionată, poliţiştii au aplicat 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 87.540 lei, dintre care 3 pentu alcool. De asemenea, au fost constatate 7 infracţiuni, dintre care 5 pentru conducerea unui auto sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, dintre care 8 pentru alcool. De aemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

De exemplu, în ziua de 12 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au depistat pe DJ248B, în com. Leţcani un autoturism condus de un bărbat, de 41 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testătii cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de puţin peste 0,40 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În ziua de 10.11.2017, poliţiştii rutieri au depistat pe D.J. 281, în afara oraşului Podu Iloaiei, un autoturism condus de un bărbat, de 56 ani, din com. Erbiceni. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de puţin peste 0,41 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze  s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI