Tinerii păşcăneni care vor să primească un lot de teren de la Primărie, pentru construirea unei case, mai au de aşteptat. Nu din motive administrative, ci politice. Mai exact consilierii din opoziţie au solicitat înfiinţarea unei comisii special care să atribuie suprafeţele disponibile, din care să facă parte şi reprezentanţii PNL, alături de cei din PSD. Dacă nu, proiectul nu va fi votat de opoziţie şi prin urmare să nu va fi aprobat deoarece hotărârile privind patrimoniu necesită minim 2/3 din voturi.

Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul Comisiei Economice pe ordinea de zi fiind două proiecte pe acesta tema.
Primul dintre ele se referă la retragerea dreptului de folosinţă a loturilor de teren primate gratuit din domeniul public pe motiv că nu au fost folosite până acum. Este vorba despre 5 păşcăneni care au primit în anii 2009 şi 2012 câte 300 de mp cu condiţia ca în termen de un an de zile de la semnarea procesului verbal de primire să solicite autorizaţia şi să înceapă construcţia dar nu au respectat condiţiile.
Terenurile luate de la tinerii care nu le-au folosit, vor fi reîmpărţite altora care au depus deja cereri la Primărie. În urma analizei dosarelor, toţi cei care au îndeplinit condiţiile legale ar urma să primească câte un lot de teren de 300 mp, nouă pe strada Morilor şi unul pe strada Pietriş.
Proiectul ar putea fi respins de legislativul păşcănean dacă consilierii din opoziţie nu îl vor aproba, aşa cum a anunţat liderul opoziţiei. Marius Pintilie a condiţionat aprobarea documentului de prezenţa liberalilor în comisia de atribuire, cu riscul de a fi întârziată repartizarea loturilor pentru tineri. El a explicat că liberalii trebuie să facă parte din toate comisiile care activează pe lângă Consiliul Local, în raport cu rezultatul obţinut la alegerile locale.
În replică viceprimarul Gabriela Nedelcu a acuzat opoziţia că tratează acest subiect cu superficialitate. Ea a explicat că în conformitate cu prevederile legale primarul decide cine face parte din comisia care pune în aplicare prevederile legii privind atribuirea de terenuri familiilor de tineri căsătoriţi.

Pretenţiile de politizare excesivă a activităţii administrative sunt greu de înţeles în contextul în care sarcina de atribuire a loturilor de teren aparţine tuturor celor 19 consilieri locali, nu doar unora dintre ei, conform articolului 1 din proiectul de hotărâre. Mai mult conform articolului 1 din Normele de aplicare ale Legii nr 2015/2003 singura comisie cu atribuţii în acest sens se constituie prin dispoziţia primarului. Din ea pot face parte atât funcţionari publici cât şi consilieri locali. La Paşcani este formată din 5 membri: Gabriela Nedelcu în calitate de preşedinte, administratorul public Gică Zanet, Leahu Vasile de la Urbanism, Gheorghe Chiperi de la Patrimoniu şi , total inutil, Ciprian Pintilie, consilier local PSD.

Menţionăm că atribuţiile acestei comisii sunt cele de identificare şi inventariere a terenurilor care urmează să fie împărţite. În plus comisia verifică şi dosarele depuse şi transmite Consiliului Local spre aprobare lista solicitanţilor care îndeplinesc condiţiile legale şi punctajul obţinut. Consilierii PNL considera că atribuţiile de verificare a dosarelor trebuie să fie transferate unei alte comisii din care să facă parte şi consilierii locali, chiar dacă nu se votează şi nu se iau decizii iar activitatea nu este retribuita.

Pr. HCL Atribuire Lot Teren Tineri by orizontul pascani on Scribd

Pr. HCL Retragere Folosinta Lot Teren by orizontul pascani on Scribd

Slider
loading...