3.1 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021
Array

Politia va sfatuieste: Nu fă din mașina ta VICTIMA PERFECTĂ!

 

Bunurile lăsate la vedere în interiorul autoturismelor, precum și portierele nesigurate/geamurile deschise continuă să fie principalii factori care favorizează comiterea furturilor din autoturisme.
Neatenția, neglijența și, de ce nu, ignoranța unora dintre cetățeni manifestată cu privire la măsurile elementare de protecție a bunurilor personale oferă permanent infractorilor noi oportunități de a acționa. Și aste de aplică și în ceea ce privește furturile din autoturisme.
În ultimele zile au fost sesizate poliției două astfel de situații în care victimele au rămas uimite de cât de repede au acționat hoții, cu “complicitatea” involuntară a victimelor.
Luni, 31 iulie a.c., Secţia 3 Poliţie a fost sesizată de un ieșean, despre faptul că în intervalul orar 10:30 – 11:00, persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul proprietate personală un portofel care conţinea acte personale și o sumă de bani, precum şi un telefon mobil. ”Acțiunea” hoților a fost ușurată și de faptul că mașina nu era asigurată cu sistemul de închidere. Valoarea declarată a prejudiciului este de 1.000 lei.
În seara aceleiași zile, poliția a fost sesizată de o femeie de 37 de ani, din Iași, cu privire la faptul că între orele 14:30 – 18:45, persoane necunoscute au sustras din autoturismul său ce se afla parcat pe bulevardul Socola trei perechi de ochelari de soare si un memory stick. Și în acest caz ”misiunea” hoților a fost facilă: geamurile portierelor din faţă au fost lăsate întredeschise. Valoarea declarată a prejudiciului este de 1.200 lei.
În ambele situații au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat.

***
Reamintim că în perioada iulie-septembrie 2017 Inspectoratul de Poliție Județean Iași, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, derulează campania „FURAT ÎNTR-O SECUNDĂ!”
Mesajele campaniei, FURAT ÎNTR-O SECUNDĂ şi AI GRIJĂ DE BUNURILE PERSONALE, sunt semnificative şi vor să atragă atenţia cu privire la comportamentele pe care fiecare dintre noi trebuie să le adopte pentru a-şi proteja proprietatea privată, dar şi la faptul că există şi vor exista permanent persoane rău intenţionate care vor profita din plin de neatenţia sau neglijenţa semenilor lor.

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN
AUTOTURISME

• Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp;
• În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare al uşilor;
• Pe perioada deplasării cu autoturismul, în special în cazul femeilor, acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedate la semafor de geanta aflată în interiorul maşinii);
• Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet;
• Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina şi acţionaţi închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

 

POLITIA ROMANA

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI