16.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Poliția în acțiune la bâlciul de la Târgu Frumos

ACŢIUNE PREVENTIVĂ LA TG. FRUMOS

În ziua de 8 iulie a.c., între orele 16:00 – 04:00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Târgu Frumos şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Tg. Frumos au acţionat pe raza oraşului Tg. Frumos unde au fost asigurate măsuri de ordine cu ocazia bâlciului anual, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru fluidizarea traficului rutier.

Au fost vizate 10 zone de acțiune. Polițiștii au beneficiat de sprijinul jandarmilor.

Au fost instituite 3 filtre rutiere. Au fost legitimate 139 de persoane și controlate 46 de autovehicule. Au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru viteză și 2 pentru alcool.

De asemenea, au fost controlați 27 de comercianţi. Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pe linie rutieră, 6 conform Legii nr. 61/1991,iar 13 conform Legii nr. 12/1990. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 14.760 lei.

Exemple:
1.A fost depistat un tânăr, de 22 ani, din comuna Strunga, care conducea un autoturism, emanând halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influnţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 Cod penal.

2. A fost sancţionat cu amendă conform Legii nr. 61/1991 un bărbat, de 50 ani, din comuna Bălţaţi care a provocat scandal în drumul public din satul Bălţaţi.

3. A fost sancţionat cu amendă conform Legii nr. 61/1991 un tânăr, de 25 ani, din comuna Balş, care a provocat scandal în drumul public din satul Balş.

4. A fost sancţionat conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în valoare de 1.305 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere, unui bărbat, din mun. Bacău care a condus un auto pe str. Eternităţii din oraşul Tg. Frumos cu viteza de 91 km/h, în zona de acțiune a indicatorului cu limita legală de 30 km/h.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Testele de salivă pentru elevi au ajuns la Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași a primit, ieri, 100.000 de teste de salivă pentru depistarea Covid. Acestea vor...

50.000 euro pentru intretinerea liniilor de cale ferata dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos

A fost scoasa la licitatie intretinerea caii ferate dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos...

Pe unde e bine să nu te afli în minivacanța de Ziua Națională a României. Harta care îți arată că poluarea este peste limita...

Poluarea poate fi verificată printr-o hartă, în timp real Echipa uRADMonitor cred în construirea a ceva care contează....

Ce s-a întâmplat cu “fata afgană”, care a ajuns pe coperta National Geographic și a devenit o imagine-simbol

"Fata afgană" cu ochi verzi, care a ajuns celebră în toată lumea după ce a apărut pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI