Slider

Deputatul liberal Marius Bodea crede că a găsit o soluţie: a prezentat-o ieri presei.

„Deja sunt zece ani de când se discută despre proiectul autostrăzii şi, deşi toată lumea, aparent, este de acord că realizarea ei este fundamental importantă pentru întreaga Regiune de Nord-Est, aşa cum se mişcă lucrurile în Guvern şi în Parlament e limpede că ori nu se doreşte rea­lizarea autostrăzii, ori este prea multă neputinţă şi incompetenţă“, susţine liberalul Marius Bodea.

Şi, pentru că lucrurile trenează, el propune înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intracomunitară pentru realizarea acestei artere vitale pentru partea de est a ţării. Din asociaţie ar urma să facă parte toate cele şase judeţe componente ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, plus Harghita şi Mureş.
Întrucât şansele de a obţine fonduri europene sunt foarte mici, la fel de mici ca şi realizarea autostrăzii prin Mas­terPlanul General de Transport al României (care, imediat după alegeri, a aruncat proiectul dincolo de 2021), această alianţă regională, transpartinică şi „care să afirme ferm interesul regional“, va trebui să găsească alte surse de finanţare.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Slider
loading...