15.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Plata gardienilor se face în funcție de ce vrea conducerea școlii. La “Sadoveanu” și „Unirea” din banii părinților, la „Miron Costin” din banii școlii

Plata gardienilor se face în funcție de ce vrea conducerea școlii
La “Sadoveanu” și „Unirea” din banii părinților, la „Miron Costin” din banii școlii

La unele școli din Pașcani serviciile suplimentare de pază vor fi achitate în continuarea de părinți. Este vorba despre școlile cu cei mai mulți elevi – “Sadoveanu” și „Unirea”. Astfel, această măsură va fi păstrată pe tot parcursul anului școlar 2017 – 2018 și pentru că au fost solicitări din partea părinților care vor ca elevii lor să fie în sigurață la școală. Decizia de a plăti gardienii din banii elevilor nu mulțumește pe toată lumea, însă această hotărâre este luată de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea părinților din comitete și asociații.

A început școala, iar în atenție din nou revine întrebarea – cine plătește gardinenii? Unii părinți vor paza suplimentară, alții sunt mulțumiți cu paznicul unității de învățământ. Au avut loc discuții la fiecare unitate de învățământ din Municipiu, iar deciziile au fost luate.

De exemplu, la Colegiul CF “Unirea” din Pașcani, acolo unde suprafața locației este mare, directorul Daniela Orășanu spune că nu poate renunța la gardienii plătiți suplimentar de părinți, fiind nevoie de paza suplimentară în unitate. Plata se va face și în acest an de către elevi, urmând să fie aleasă cea mai convenabilă ofertă depusă, pentru că din finanțarea per elev nu se pot achita aceste plăți.

La “Sadoveanu”, directorul Genoveva Șerban explică de ce cerința părinților nu poate fi acoperită cu resursele școlii. Deși este un gardian la poartă, mai este nevoie de unul care să patruleze prin școală în timpul orelor de curs și pauza pentru a preveni incidentele ce se pot isca între elevi.

La Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani plata paznicilor se face din banii școlii, încă din februarie anul trecut. Decizia rămâne valabilă și în acest an școlar. Deși cheltuielile sunt mari și unitatea are proiecte în desfășurare, elevii nu aduc nici un bani de acasă pentru plata gardienilor.

Același lucru se întâmplă și la Liceele „Nicolae Iorga” și „Mihai Busuioc”.

Reprezentanţii Primăriei susţin că sumele alocate de la bugetul local ar fi fost suficiente şi pentru acoperirea plății gardienilor acolo unde acestea sunt plătite acum de părinți.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Testele de salivă pentru elevi au ajuns la Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași a primit, ieri, 100.000 de teste de salivă pentru depistarea Covid. Acestea vor...

50.000 euro pentru intretinerea liniilor de cale ferata dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos

A fost scoasa la licitatie intretinerea caii ferate dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos...

Pe unde e bine să nu te afli în minivacanța de Ziua Națională a României. Harta care îți arată că poluarea este peste limita...

Poluarea poate fi verificată printr-o hartă, în timp real Echipa uRADMonitor cred în construirea a ceva care contează....

Ce s-a întâmplat cu “fata afgană”, care a ajuns pe coperta National Geographic și a devenit o imagine-simbol

"Fata afgană" cu ochi verzi, care a ajuns celebră în toată lumea după ce a apărut pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI