16.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Pintilie discrediteaza societatea de salubritate, ca sa loveasca in PSD. Ursu demonteaza minciunile opozitiei

Declaraţii pro şi contra privind serviciile de salubritate din Paşcani. Pintilie minte!
Într-o recentă conferinţa de presă consilierii liberali au criticat că societatea nu are performanţa de şapte ani de zile şi că s-ar îndrepta spre faliment. În acelaşi context consilierul Marius Pintilie a susţinut că cei din PSD au majorat, în şedinţă trecută, taxa de salubritate şi tot prin decizia lor serviciile de colectare şi transport al gunoiului menajer vor fi preluate de un alt operator.
Replica directorului de la salubritate a venit în cursul zilei de marţi, tot în cadrul unei conferinţe de presă. Leonard Ursu a explicat că în şedinţa de marţi nu a fost majorata taxa de salubritate ci a fost actualizat tariful pentru serviciile prestate. Hotărârea Consiliului local nu modifica cu nimic taxa de salubritate, nici la persoanele fizice nici la cele juridice ci doar sumele pe care administraţia locală le va deconta pentru serviciile prestate de societate.
Directorul regiei a mai precizat că societatea de salubritate nu se îndreaptă spre faliment ci a încheiat anul 2018 în profit. Ursu a arătat că în 2017 când a preluat funcţia de director erau pierderi şi datorii de 1,2 milioane de lei iar la sfârşitul anului trecut un profit de peste 41 000 lei.

După preluarea serviciilor de colectare şi transport a gunoiului de către operatorul desemnat prin licitaţie, de ADIS, societatea din Paşcani va rămâne cu mai puţini salariaţi, sub 50, faţă de 79 câţi sunt acum. Până atunci vor fi desfiintate câteva posturi de şefi de servicii, prin noua organigrama, pentru reducerea cheltuielilor.
Directorul de la salubritate a mai arătat că decizia de intrare în asociaţia judeţeană de salubritate ADIS şi delegarea serviciilor a fost luată la propunerea şi în timpul mandatului fostului primar liberal Grigore Craciunescu apoi reconfirmata în anul 2012 cu votul tuturor consilierilor prezenţi, nu doar cei din PSD.
Leonard Ursu a clarificat şi relaţia pe care o are cu administratorul public Gică Zanet. El susţine că nimeni din Primărie nu a intervenit pentru impunera unor decizii sau acţiuni în cadrul societăţii de salubritate şi că hotărârile sunt luate în Consiliul de Administraţie al societăţii şi în Consiliul Local al municipiului.
Menţionăm că dezbaterile dintre puterea şi opoziţia din legislativul local, despre soarta serviciilor publice, sunt din ce în ce mai tensionate în ultima perioadă de timp, având în vedere mizele electorale dar şi problemele financiare cu care aceste societăţi se confruntă.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI