-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021
Array

Pascaniul primeşte 5, 5 milioane de lei de la Guvern. Mai puţin decât alţii, o parte îi vom da înapoi

Guvernul României a deschis punga pentru finanţarea administratiilor locale. Unele localităţi primesc mai mult, altele mai puţin, în funcţie de proiectele şi cererile depuse, în perioada 2017 -2020.
Municipiul Paşcani se afla în tabelul cu angajamentele guvernamentale cu suma de 5,59 milioane de lei, peste jumătate din bugetul de investiţii al municipiului pentru acest an. Din aceşti bani doar o parte vor ajunge în conturile municipalităţii cca 4 milioane de lei iar restul vor fi redistribuiti. Asta deoarece doar cheltuielile eligibile pot fi finanţate de la bugetul de stat, restul banilor fiind asiguraţi de la bugetul local. Sumele vor fi decontate pe parcursul acestui an şi a anului viitor pe baza facturilor de execuţie.
Alte oraşe şi chiar comune au obţinut mai mulţi bani de la Guvern pentru că au avut mai multe proiecte depuse. De exemplu oraşul Târgu Frumos va primi 6,8 milioane de lei pentru modernizarea străzilor, oraşul Hârlău 4,9 milioane de lei, comuna Vânători aproape 10 milioane de lei, Stolniceni Prajescu – 10,5 milioane de lei pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, comună Lespezi, 4,8 milioane de lei iar Deleni 5,5 milioane de lei.
Administraţia locală susţine că până în toamna ar urma să fie turnat primul strat de asfalt pe strada Gării, una dintre cele mai circulate artere din municipiu, Lucrările de modernizare au început în iunie şi trebuie finalizate într-un an de zile.
În momentul de faţă se lucrează la înlocuirea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare precum şi la realizarea branşamentelor necesare investiţie suportată de Apă Vital din bugetul societăţii.
După turnarea primului strat de asfalt vor începe şi lucrările de modernizare a trotuarelor cu pavele şi borduri. Valoarea investiţiei este de 5,7 milioane de lei, iar de la bugetul local a fost alocată suma de 2 milioane de lei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI