Slider

Operatorul judeţean de apă şi canalizare acuza Primăria şi Consiliul Local din Paşcani de rea credinţă şi abuz de putere, pe motiv că nu clarifica situaţia bunurilor de retur. Atât administraţia locală cât şi asociaţia judeţeană ARSACIS au fost notificate în acest sens, în cursul zilei de ieri, şi se poate ajunge în instanţă dacă problema nu va fi rezolvată.
În adresa respectivă Apavital reclama faptul ce din anul 2015 şi până acum a trimis numeroase solicitări pentru scoaterea din inventar a unor bunuri dar proiectul a fost retras de pe ordinea de zi iar problema a ramas nerezolvata. Societatea de apă susţine că în listele cu bunurile date spre exploatare de municipiul Paşcani au fost găsite numeroase nereguli constatate în urma verificărilor de la faţa locului, care trebuiau remediate.

De exemplu pe lista se află patru maşini care sunt deja sub sechestru pentru datoriile de la fostul operator de apă, PSA Paşcani. De asemenea o serie de bunuri nu mai pot fi folosite după modernizarea staţiei de epurare şi trebuie casate, iar unele terenuri predate societăţii ieşene trebuie luate înapoi pentru că nu sunt utilizate pentru realizarea serviciilor de apă, canalizare şi epurare. Mai mult, alte terenuri clădiri, rezervoare şi staţii de pompare nici măcar nu au fost însuşite în domeniul public deşi au fost date în administrare operatorului ieşean.

Şi asociaţia judeţeană de apă şi canalizare a fost notificata. Apavital a cerut intervenţia ARSACIS pentru că Pascaniul să respecte prevederile contractului de delegare.
Reprezentanţii Primăriei Paşcani au refuzat să comenteze acesta situaţie. Menţionăm că la începutul săptămânii viitoare legislativul local ar urma să fie convocat în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi ar urma să fie atât proiectul privind majorarea preţului la apă, la iniţiative ARSACIS cât şi majorarea preţului la salubritate şi a capitalului social la CLP Ecosalubritatea SA.

Notificare Pascani Bunuri de Retur Pascani 09 05 2017 by orizontul pascani on Scribd

Slider
loading...