Slider

 

Municipiul Pascani a mai pierdut un proces din seria de litigii generate de scandalurile privind serviciile de apa si canalizare. De acesta data cu asociatia judeteana ARSACIS. Judecatorii Tribunalului Iasi au admis cererea asociatiei de anulare a unui conditii importante impuse de consilierii pascaneni, in momentul redelegarii serviciilor de apa si canalizare societatii Apavital.

Este vorba despre articolul 1 din Hotararea nr 6 aprobata in sedinta din 29 ianuarie 2016, prin care operatorul iesean era obligat sa achite societatii Pres Serv Apa serviciile de epurare a apelor uzate conform cantitatii de apa inregistrata de contorul de la statia de epurare, nu doar cantitatea de apa facturata la populatie si agentii economici.

Asta inseamna ca cel putin din punct de vedere administrativ Apavital nu mai are aceasta obligatie, litigiul comercial intre cele doua societati urmand sa fie transat in instanta, unde este deja deschisa o actiune de PSA pentru o presupusa datorie de cca 3,5 milioane de lei. Hotararea instantei pronuntata pe 9 mai nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.
Articolul anulat de judecatori a fost aprobat de 15 consilieri pascaneni, la initiativa primarului Dumitru Pantazi iar trei dintre ei s-au abtinut: Ioan Danu, Benone Mihut si Eugen Chiriac.
Mentionam ca tot la Tribunalul Iasi in cursul zilei de azi a avut loc un nou termen in procesul deschis de ARSACIS impotriva Consiliului Local Pascani, pentru anularea hotararii prin care operatorul iesean ar fi obligat sa plateasca o redeventa la apa de 1,8 milioane de lei pe an, mai mult decat dublu fata de suma incasata in acest sens de la pascaneni din pretul apei. In acelasi timp mai este in derulare inca un proces deschis de Primaria Pascani, tot pentru plata redeventei. Asociatia a solicitat conexarea dosarelor, inainte de judecarea cauzei.

screen-shot-2017-05-16-at-12-09-48

Slider
loading...