Slider

Participare numeroasa la festivalul de la Cernăuți – În grădina cu flori multe

Talentații sunt de la Moțca, Ruginoasa, Scobinți

Elevii talentați la cântec și joc din Moțca, Ruginoasa sau Scobinți au plecat astăzi la Cernăuți pentru a participa la festivalul – În grădina cu flori multe, care se anunță unul cu o mare participare din mai toate zonele țării și de peste granițe. Pe lângă experiența pe care o vor acumula, ei speră să obțină și premii pentru a le certifica calitățile vocale. Premiile sunt importante, iar cei talentați speră ca numele județului să fie făcut cunoscut.

Începând de astăzi și inclusiv până sâmbătă, 10 iunie, mai multe talente vor urca pe scenă pentru a dovedi că sunt experinți în a cânta doine și muzică populară.

Acesta este numai un refren dintr-o melodie ce o va cânta Mălina Balcan din Ruginoasa. Cu multă pregătire și mai ales iubire de tradițiile românești, adolescenta speră să obțină premiul cel mare la acest concurs.

La festival s-a înscris și Petruța Secară din Ruginoasa. Îmbrăcată în costum popular și cu vocea frumoasă, micuța speră să vină cu premii de la Cernăuți.

Și Elena Cucoș din Moțca în vârstă de 11 ani merge la Cenăuți pentru a cânta două melodii populare. Pe lângă experiența ce o va acumula, fata speră să vină și cu un premiu, deși spune că știe că este mare concurența.

La același eveniment merge și Fanfara alături de Ansamblul Folcloric Stejărelul din comuna Scobinți – Hîrlău. Ei au plecat azi dimineață spre Cernăuți acolo unde vor urca pe scenele evenimentului pentru a arăta care sunt tradițiile, muzica și portul din zona Moldovei a României. Alături de ei este și edilul localității, Gheorghe Hrițcu. În această seară vor cânta în Herța.

Nu este pentru prima dată când Fanfara și Ansamblul trec granițele țării. Ei au mai fost în Franța, Germania, Ucraina și Republica Moldova de unde se întorc cu premii și medalii.

O participare frumoasă vine și din partea unei asociații românești, membrii fiind stabiliți în Sicilia, Italia

Festivalul îşi propune ca principale obiective afirmarea, lansarea şi încurajarea tinerilor interpreţi, promovarea şi stimularea celor mai autentici şi mai talentaţi interpreţi amatori ai cântecului şi dansului popular românesc.

 

Slider
loading...