-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Parc industrial la Deleni. Pascaniul așteaptă!

Vesti bune pentru locuitorii din zona Harlaului. Intr-o comuna din apropiere va fi amenajat un parc industrial pe o suprafață de 10 hectare. Terenul a fost pus la dispoziția Consiliului Județean Iași de comuna Deleni, pentru o perioada de 20 de ani. Consilierii locali au aprobat deja o hotarare in acest sens, cu condiția ca investiția sa fie realizată in maxim cinci ani de zile.

Primarul comunei, Dumitru Prigoreanu  – foto spune ca o astfel de investiție va avea ca efect dezvoltarea economica a zonei si crearea de noi locuri de munca. Totodata se așteaptă modernizarea tronsonului de drum Targu Frumos -Botoșani, proiect început deja.

Si comuna Motca pune la dispoziția Consiliului Județean Iași peste 20 hectare de teren pentru, amenajarea unui parc industrial. Primarul spune ca hotărârea va fi aprobată in scurt timp. La Pașcani, insa edilul așteaptă un acord de principiu din partea conducerii județului. Municipalitatea a anunțat ca are disponibilă o suprafata de teren de 579.500 mp, situată in apropiere de suburbia Sodomeni, cu acces la Drumul Judetean 208 L si cu posibilitatea de conectare la cele doua autostrazi care vor trece prin apropiere. Este vorba despre o pasune, dar pana acum nu a fost schimbată destinatia terenului si nici nu a fost aprobată o hotărâre in acest sens.
Sincron pintilie parc industrial.
Menționăm ca subiectul va fi discutat si in legislativul local. Consilierii trebuie sa voteze darea in folosinta a terenului pentru realizarea investitiei. Amenajarea parcului industrial de la Pașcani ar urma sa fie facuta de Consiliul Judetean Iasi, din fonduri guvernamentale, iar utilitatile trebuie asigurate de la bugetul local.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI