1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021
Array

Palatul Cantacuzino, parte dintr-un proiect european

Palatul Cantacuzino, parte dintr-un proiect european

Elevii și profesorii de la o școlă din Pașcani s-au implicat într-un nou proiect. Grupul a ales să facă cunoscut la nivel european Palatul Cantacuzino, cu valorile sale de patrimoniu ce trebuie conștientizate de publicul larg cu privire la importanța istorică a clădirii. De asemenea, trebuie să vină și cu propuneri privind măsurile de conservare și promovare a acestuia.

Un grup de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani au iniţiat un nou proiect Euroscola, acțiune ajunsă în acest an la cea de-a X-a ediţie și care se va desfăşura sub titlul generic “Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identităţii europene”.

Astfel, participanţii sunt invitaţi să identifice un obiectiv sau un element de patrimoniu din zona în care locuiesc şi să facă o prezentare a acestuia cu evidenţierea valorii sale de patrimoniu în context naţional şi european şi să conceapă şi să implementeze un proiect de campanie de informare şi conştientizare a publicului larg cu privire la valoarea de patrimoniu a acestui obiectiv, dar să propună şi măsuri pentru conservarea şi promovarea acestuia.

Pentru Pașcani grupul de la „Sadoveanu” a ales Palatul Cantacuzino, loc unde elevii și profesorii implicați au filmat deja câteva secvențe. – vezi în cadrul știrilor INFOBIT.

Grupul de iniţiativa, format din profesorii Angela Cășăriu, Preutu Mărioara, Moroşan Cristina şi Pădurariu Petru alături de cei 24 de elevi – Alecsa Iulia, Bilec Alexandra, Casariu Claudia, Cotovanu Dana, Crucianu Cezar, Ciubotaru Anda, Florescu Alexandra, Garofa Andrei, Gorcioaia Raluca, Hristea Magda, Leagan Denisa, Lipovanu Letitia, Maxim Alex, Maxim Emilian, Miron Andreea, Neamtu Delia, Pantelimon Ioana Georgiana, Plaiu Daria, Rosu Radu, Roznovat Maria, Tarpescu Eliza, Tarpescu Sabina, Ticamuca Monica, Ursu Demetra vor să demareze  crearea unui centru cultural, în care să fie promovate valorile locale, prin organizarea unui muzeu şi a unor ateliere de vară.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La cine te duci, dacă te-a abandonat furnizorul de energie

Electrica Furnizare este Furnizorul de Ultimă Instanță (FUI) desemnat pentru luna decembrie de către ANRE, care trebuie...

(FOTO) O icoană a lui Isus lăcrimează de mai multe zile la Cluj

O icoană a Mântuitorului Isus Hristos de la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor...

Stație mobilă care preia cererile pentru eliberarea actelor de identitate din comunele ieșene

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iași va veni în ajutorul persoanelor care locuiesc în comunele...

Furtună pe autostradă: cum a fost faultat Iașul în planul de investiții pe următorii 8 ani

Amânarea finanţării şi realizării A8 în favoarea altor proiecte controversate şi în mod cert mai puţin importante,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI