14.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021
Array

Pacienți nemulțumiți la Policlinica din Hîrlau – VIDEO

Pacienti nemultumiti la Policlinica din Hirlau. Programarile nu se respecta, pacientii fiind nevoiti sa astepte ore, in picioare, deoarece nu sunt scaune in sala de asteptare, iar mai mult decat atat, baia este incuiata, la dispozitia medicilor, dupa cum spune femeia de serviciu. Dupa o zi de la cele filmate de reporterii TV BIT, problemele au inceput sa fie rezolvate.

policlinica hirlau

Situatia mai putin placuta pentru zeci de cetateni care sunt programati la unul din cei cinci medici de familie care au cabinetele in cadrul Policlinii din Hirlau. Acestia spun ca, desi sunt programati, tot trebuie sa astepte cateva ore pana cand sa intre la consulatie.

Medicii insa se apara spunand ca pe langa cei programati, mai intervin si cazuri neprevazute. Astfel, urgentele nu au cum sa le programeze, decalandu-se astfel, programarile facute initial. Acestia mai spun ca o parte din pacienti vin mult mai devreme sau intarzie.

Pacientii care asteapta sa intre la consult, trebuie sa stea in picioare, pentru ca nu sunt scaune. Medicii spun ca in sala de asteptare sun cateva banci, insa holul fiind exact langa usa de intrare in institutie, cetatenii prefera sa stea langa usa de intrare in cabinetul medicului, loc unde nu sunt scaune.

Mai mult decat atat, usa de la toaleta era incuiata, cheia fiind la femeia de serviciu, din dispozitia medicilor, dupa cum spune chiar aceasta.

Dupa o zi de la cele filmate de catre reporterii TV BIT la Policlinica de la Hirlau, medicii au decis ca toaleta sa fie folosita de catre toti pacientii care asteapta sa intre la consult.

In cladirea Policilinicii din Hirlau functioneza 4 cabinete a medicilor de familie din oras. Acestea apartin doctorilor Munteanu Maria, Coman Oana, Atodiresei Carmen si Necui Stela. Chiar in cadrul celei mai recente sedintei de Consiliul Local Hirlau, alesii locali au votat prelungirea contractului de comodat pana in anul 2019.

Primarul orasului Hiralu, Constantin Cernescu a spus a spus in cadrul sedintei de CL ca va infiinta o comisie pentru a verifica de cat spatiu are nevoie un medic pentru a-si desfasura activitate, in felul acesta oferind posibilitatea si altor medici sa-si desfasoare activitate si care nu au spatii.

In cladirea de peste 300 mp, functioneaza cateva cabinete medicale, magazie, vestiare si grupuri sanitare. www.bittv.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI