1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021
Array

Sapte luni fără apă. O tânăra cu plata la zi, suferă din cauza datornicilor

O femeie din Paşcani trăieşte un coşmar din cauza vecinilor rău-platnici. Tânăra nu are apă în apartament de sapte luni, după ce furnizarea a fost întreruptă din cauza datoriilor uriaşe la societatea ieşeană. Îşi face provizii cu bidoanele de la izvor sau cumpără de prin magazine, apă îmbuteliată. Grav este că, de curând, a fost operată şi nu mai poate ridica greutăţi. Astăzi a cerut disperată, ajutorul administraţiei locale.

Zeci de familii de la blocurile G3-G4, de pe strada Grădiniţei din Paşcani, nu au apă curentă din luna septembrie a anului trecut, din cauza datoriilor. O tânăra care locuieşte într-una din garsoniere a cerut astăzi, disperată, ajutorul administraţiei locale.

Femeia, care este cu plata la zi, a fost operată de curând şi nu mai este în stare să care bidoane cu apă, aşa cum făcea până acum, pentru a-şi asigura strictul necesar.

Nici un locatar din cele două blocuri nu vrea să fie reprezentant al unei asociaţii de proprietari, pentru a rezolva această situaţie complicată, iar tânăra spune că nu are bani pentru a-şi face branşament individual.

În replică, viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu, a spus că administraţia locală nu poate face nimic pentru a o ajuta şi singurele soluţii sunt oferite de cei de la Apa Vital Iaşi.

Potrivit celor spuse de purtătorul de cuvânt al societăţii ieşene, Răzvan Manolache, în acest moment la blocul G3 sunt datorii de circa 9.400 de lei şi penalităţi de peste 500.000 de lei. Până când sumele nu vor fi achitate, furnizarea apei va rămâne în continuare întreruptă. Sunt totuşi şi câteva soluţii pentru bunii-platnici: sa se asocieze intr-o asociatie de proprietari sau sa isi faca bransament individual. In acest fel vor primi apa, dar numai dupa ce isi achita datoriile.

Menţionăm că în prezent mai sunt scări în Paşcani unde este întreruptă furnizarea apei potabile, însă cu puţini consumatori, deoarece majoritatea au optat pentru branşament şi contract individual.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI