Elevii de clasa a VIII-a, care fac parte din loturile olimpice pentru concursurile internaţionale, vor susţine marţi, 13 iunie, proba scrisă la limba română, la evaluarea naţională, sesiunea specială. Rezultatele finale vor fi afişate la 16 iunie.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, la 14 iunie şcolarii vor avea examenul la matematică, urmând ca joi, 15 iunie, elevii care fac parte din grupuri minoritare să susţină proba scrisă la limba maternă. Tot pe 15 iunie, se vor afişa rezultatele, iar între orele 18.00-20.00, elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 16 iunie.

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a şi care nu participă la concursuri naţionale vor susţine pe 19 iunie proba scrisă la limba română. Miercuri, 21 iunie, şcolarii vor susţine proba scrisă la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor avea pe 22 iunie proba la limba maternă.

În 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale.

Continuarea pe Mediafax

Slider
loading...