14.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

O viata intreaga dedicata copiilor: 40 de ani in invatamant! Iesire la pensie, la Scoala Gimnaziala Valea-Seaca

Eveniment deosebit la sfarsitul saptamanii trecute in Scoala Gimnaziala Valea-Seaca. In ultima zi de cursuri din acest an scolar, unul dintre cei mai indragiti profesori a iesit la pensie. Este vorba despre Ilarie Ciotârlă, cadru didactic ce a predat timp de 40 de ani matematica. In consiliul profesoral, colegii i-au facut o surpriza pentru a-si lua ramas bun de la un profesionist. 

Astăzi am trăit momente unice alături de un coleg minunat, care și-a dedicat 40 de ani din viata profesiei de dascăl. Domnul Ilarie Ciotârlă, profesor de matematică iese triumfător la pensie în ropote de aplauze, cu flori în brațe și cu tristețe în suflet pentru că părăsește meseria care l-a consacrat ani de-a rândul. S-a impus prin seriozitate, discreție și corectitudine, a insuflat elevilor respect față de această disciplină atât de riguroasă și a dovedit că ,,omul sfințește locul, prin muncă, tenacitate, perseverență, pasiune și profesionalism. Un om echilibrat, fire destoinică și carismatică, un suflet cald de o sensibilitate rar întâlnită care îl apropie de Ion Barbu, matematicianul, ce a iubit poezia și care a descoperit că originalitatea liricii sale se vădește la intersecția planului poetic cu cel matematic. Domnul Ilarie Ciotârlă a ales să-și exprime noblețea sufletului prin limbajul încifrat al matematicii, ajungând astăzi să atingă zenitul, apogeul.
Vă dorim sănătate, ani mulți și fericiți de pensie ! Împreună am găsit formula pensionării pe care vă dorim să o savurați odată cu tortul oferit cu drag din partea colegilor” a precizat pe retelele de socializare Ionela Apetrei, cadru didactic la Scoala Gimnaziala Valea-Seaca.

Mentionam ca Ilarie Ciotârlă vine din judetul Mehedinti si a fost repartizat ca si profesor in Moldova. A fost devotat meseriei, a predat 11 ani la Scoala Gimnaziala Siretel, iar apoi, in unitatile de invatamant din Contesti si Valea-Seaca. A invatat de-a lungul timpului sute de copii, care au ajuns oameni mari!

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concurs pentru postul de manager la Spitalul Sfântul Ioan din Târgu Frumos

Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Cronice Sfantul Ioan din orasul Targu Frumos organizeaza concurs pentru...

Furt dintr-un birou, surprins de o cameră stradală. Pagubă de o mie de lei

Un noua presupusa infractiune a fost filmata de o camera stradala intr-o zona din municipiul Pascani. Un...

Aleșii locali roagă cetățenii să nu mai arunce resturile din construcții în pubele. Deșeurile pot fi ridicate de operatorul de salubritate de la domiciliul...

Administratia locala din Pascani face apel, din nou, catre cetateni sa nu mai puna gunoaie rezultate in...

Ajutorul de încălzire se va da printr-o nouă lege. La Pașcani, nu se primesc cereri deocamdată

Ajutorul de incalzire se va da printr-o noua lege la Pascani, la fel ca si in toata...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI