11.2 C
Paşcani
joi, octombrie 21, 2021
Array

O noua retea va alimenta cu apa judetul Iasi

Mai multe localitati din vestul judetului Iasi, care nu au beneficiat pana acum de apa curenta, vor fi racordate la reteaua de distributie. Lucrarile de investitii din cadrul proiectului POS MEDIU II vor fi implementate între anii 2015 – 2020. Lista scurta a investitiilor preconizate a fi cuprinse în acest program cuprinde 27 de aglomerari urbane din judetul Iasi, care vor beneficia în principal de lucrari de alimentare cu apa, de realizarea unor aductiuni sau de constructia de rezervoare.

Noua statie de alimentare va fi montata din apropierea comunei Popesti, iar conductele vor trece prin Lungani, Braesti, Oteleni, Butea, Alexandru Ioan Cuza, Helesteni, Halaucesti si va ajunga pana in apropierea orasului Tagu Frumos. Suma estimata a fi acordata judetului Iasi în cadrul POS MEDIU II este de 200 de milioane de euro.

“Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare în judetul Iasi este proiectul prin care înca o mare parte a locuitorilor vor beneficia de apa si canalizare la standarde europene. Odata cu acest proiect realizam noi pasi în îndeplinirea obiectivului de extindere a serviciilor furnizate de societate, în conformitate cu politica de dezvoltare a utilitatilor publice”, a declarat Ion Toma, director general ApaVital Iasi.

Sursa BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI