1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

O nouă etapă de dezinsecție la Pașcani, în perioada 7-10 septembrie

O a treia etapă de dezinsecție urmează să se desfăsoare la Pascani, în perioada 7-10 septembrie, în intervalul orar 22.00 – 04.00. Decizia a fost luată în contextul reclamațiilor din partea cetățenilor, care s-au plâns de faptul că, desi au fost efectuate până în prezent două treceri, acestea nu au fost eficiente, iar țânțarii sunt în continuare prezenți în oras.

Conform spuselor primarului municipiului, Marius Pintilie, dezinsecția s-a făcut conform normelor, iar pentru ca efectele să fie notabile este necesar ca trecerile să se facă si pe domeniul privat. Ne referim aici, mai ales, la subsolurile blocurilor, acolo unde este obligația asociațiilor de proprietari să intervină si să ia măsuri.

Pe durata acțiunii de dezinsecție, cetățenii trebuie să închidă ușile și ferestrele, iar in situatia in care apar simptome de intoxicatie la nivelul cailor aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, sau varsaturi, cei in cauza trebuie sa se adreseze medicului de familie sau Compartimentului de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal de Urgente Pascani. De asemenea, crescătorii de albine trebuie sa isi ia masuri de preventie, pe perioada actiunii de dezinsectie.

Precizăm că cea de-a doua etapă de dezinsecție în municipiu a fost efectuată de angajații societății CLP Ecoserv SRL în cursul lunii trecute.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Sesiune live de întrebări și răspunsuri, în locul audiențelor

Audiențe anulate joi, 13 ianuarie, la Primăria Pașcani. Deși...

Sfaturi pentru cei care primesc facturi exagerate la energie

Consumatorii care primesc facturi la electricitate şi gaze, pe...

Primăria Municipiului Pașcani angajează juriști

Primăria municipiului Pașcani intenționează să angajeze doi juriști. Concursul...

Extindere de rețele de apă la Deleni

Vești bune pentru locuitorii comunei Deleni! A fost semnat...

Donații de calculatoare la Clubul Copiilor din Pașcani

Vesti bune pentru cei inscrisi la Clubul Copiilor din...