Slider

O nouă emisiune în grila de programe a postului local de televiziune, BIT TV Paşcani. De la sfârşitul acestei săptămâni, va fi difuzată prima ediţie a acestei producţii, ce îşi propune să facă o incursiune în localităţile din preajma oraşelor Paşcani, Târgu-Frumos şi Hîrlău. Veţi cunoaşte şi recunoaşte oameni de toată ispravă, locuri încărcate de istorie şi tradiţie, precum şi planurile de viitor a fiecărei locaţii.

Prinşi în vâltoarea evenimentelor cotidiene, împărţiţi mereu între familie şi serviciu, omitem de cele mai multe ori să ne uităm atent în jurul nostru, să ne oprim o clipă pentru a cunoaşte, a simţi, a ne bucura de ceea ce este important sau frumos. Începând de duminică, 21 mai, BIT TV va invită să vedeţi o nouă emisiune în grilă de programe: “Reporter TV, despre oameni şi locuri”. Veţi redescoperi magia unor locuri încărcate de istorie şi tradiţie, veţi cunoaşte mai bine oamenii care au sfinţit locul prin trudă şi iscusinţa lor.

În prima locaţie, comuna Miroslovesti, veţi vedea bisericile locului, unele monument istoric, dar veţi auzi şi mărturii despre cele dispărute de-a lungul timpului. Veţi cunoaşte veteranii de război rămaşi în viaţă şi poveştile lor de viaţă.
În acele locuri, tradiţia încă se păstrează cu sfinţenie. Un ansamblu folcloric face cunoscută zona Miroslovestiului în toată ţară şi chiar peste hotare. Localnicii îşi confecţionează singuri portul tradiţional cu care se mândresc.
Populaţia comunei este însă îmbătrânita, din ce în ce mai multe case rămân goale, iar mamele privesc în gol pe uliţele satelor, în aşteptarea copiilor plecaţi în străinătate.
Mai multe, puteţi vedea duminică, 21 mai, după sinteză săptămâna a ştirilor, începând cu ora 20.00. Ne puteţi urmări şi pe pagină de Facebook, “Reporter TV – despre oameni şi locuri”, unde vor fi postate toate noutăţile.

Slider
loading...