Slider

Tejika, o femelă de leu asiatic din Parcul Natural Nahargarh din Rajasthan, India, care a născut recent cinci pui, învață să aibă grijă de aceștia uitându-se la filme documentare proiectate pe un ecran instalat în cușca sa de specialiștii în fauna sălbatică, informează Hindustan Times.

Angajații parcului natural au adoptat această inițiativă după ce sora lui Tejika, RT, a născut doi pui în Parcul Natural Machia din Jodhpur și l-a omorât din greșeală pe unul dintre aceștia, la începutul acestei luni. RT ridicase puii în gură și l-a străpuns cu colții pe unul dintre ei, acesta decedând pe loc. Al doilea pui a suferit răni grave, notează Agerpres.

„Tejika are foarte mare grijă de puii ei”, a declarat responsabilul-șef pentru fauna sălbatică din Rajasthan, Arindam Tomar. „Nu știm ce impact au avut asupra ei filmele documentare, însă se descurcă mai bine decât sora ei din Machia”.

Cele două femele de leu asiatic au fost salvate de la un circ și nu s-au mai aflat în postura de mame.

Rănile provocate primilor pui aduși pe lume de mamele lor nu sunt un lucru neobișnuit.

Incidentul petrecut în Jodhpur i-a determinat pe oficiali să instaleze un televizor în cușca lui Tejika la care i-au fost prezentate acesteia documentare BBC și Nat Geo despre leoaicele care își îngrijesc puii în sălbăticie. Imaginile s-au concentrat pe modul în care felinele mari își transportă puii în gură fără să îi rănească.

Tomar a declarat că inițial Tejika nu a fost interesată de filme, însă după câteva zile a început să se uite la ecran.

Tejika a născut puii, pe rând, în trei zile. Unul dintre ei a venit pe lume mort, iar altul „se luptă să supraviețuiască din cauză că este excesiv de slăbit”, după cum a explicat Tomar. Trei dintre pui sunt, însă, sănătoși și sunt hrăniți cu regularitate de mama lor, a precizat sursa citată.

Slider
loading...