More

  O cladire emblematica a Harlaului este in pericol de prabusire

  Array

  cladirea 1 mai cinematograf

  O cladire emblemantica din centrul orasului Harlau sta sa se prabuseasca. Este vorba despre cladirea fostului cinematograf “1 mai”, care nu a mai fost utilizata din 1990 incoace.

  Practic, cladirea a fost abandonata de 13 ani de zile de catre autoritati, cu toate ca acestea au preluat imobilul printr-o hotarare de Consilu Local in anul 2006 de la Intreprinderea RomFilm. In procesul verbal constitutit atunci s-a stabilit faptul ca administratia locala trebuia sa desfasoare o activitate apropiata de ceea ce facea cinematograful, adica filme, spectacole sau adunari cu cetatenii.

  Starea avansata de degradare a cladirii a inceput sa ii ingrijoreze pe cetateni care ne-au semnalat zilele trecute aceasta problema. Cei mai multi cetateni ne-au declarat ca regreta desfiintarea cinematografului si cred ca aceastra constructie nu ar trebui demolata ci renovata, pentru a se relua activitatile culturale.

  Mai mult, cladirea a devenit un fel de “El Dorado” al cautatorilor de fier vechi, care in timp, au furat tot ce a tinut de partea metalica a imobilului.

  In toti acesti ani pe cladire au inceput sa creasca tot felul de plante, ba chiar doi copaci.

  Problema a fost prezentata si primarului orasului Harlau, care spune ca stia de aceasta cladire si ca urma sa ia o decizie cat de curand legata de soarta fostului cinematograf. Constantin Cernescu, propune doua solutii pentru soarta cladirii si anume, demolarea acesteia si contructia unei parcari pe locul ramas, sau daca se va gasi vreun agent economic interesat de a investi, Primaria este dispusa sa ii concesioneze terenul.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Să fim oameni, nu roboți!

  Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este cel puțin o persoană singură sau o...

  O femeie din București își caută mama. Aceasta s-ar fi stabilit în Pașcani

  O femeie din București își caută mama. Aceasta s-ar fi stabilit în Pașcani. //

  Paște fără tichete sociale pentru pășcănenii cu venituri mici! Viceprimarul Rățoi: Sunt bani aruncați pe apa Sâmbetei! Pintilie: În calitate de președinte al PNL...

  Pășcănenii cu venituri mici nu vor primi, in acest an, tichete sociale de Paste. Hotărârea a fost luată de legislativul pascanean, întrunit in ședința...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet