1.3 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

O asistentă medicală din Pașcani ajută pacienți români să beneficieze de tratament în Turcia. Primește sute de dosare de la bolnavii care se agață de o ultimă șansă

Daniela Munteanu este asistent medical generalist și de 15 ani s-a mutat din municipiul Pașcani, județul Iași, tocmai în Turcia. În anul 2020 a întâlnit peste 300 de români, pacienți oncologici, care au necesitat intervenții medicale și tratament în spitalele din Turcia. Nicoleta, o ieșeancă cu tumoră cerebrală, a fost ajutată tot de Daniela să primească o șansă la viață.

A plecat din municipiul Pașcani, județul Iași, în urmă cu 15 ani, în Turcia și de 8 ani lucrează ca responsabil pe cazurile internaționale în colaborare cu 10 spitale. Și-a înființat propria firmă prin care se ocupă de evaluarea rapoartelor a sute de pacienți din România cu probleme grave de sănătate, predarea lor către medici, dar și comunicarea dintre medici și pacienți. Daniela Munteanu a povestit că în prezent sunt internați la cele 10 spitale la care este responsabil între 50-60 de pacienți români. Alte zeci de dosare sunt în evaluare și nu doar pentru cazuri oncologice sau alte afecțiuni grave, ci sunt și foarte multe cazuri pe partea de chirurgie estetică, și nu numai.

Numai în anul 2021 a întâlnit peste 300 de pacienți oncologici români. A aflat de cazul Nicoletei, o altă tânără din Pașcani care suferea de o tumoră cerebrală și pentru care medicii din țară au spus că șansele sunt destul de mici. Atunci, familia fetei a căutat o soluție la medici și la specialiști care să le spună că Nicoleta mai are posibilitatea de a se trata. Pe 1 februarie 2021, pacienta a reușit să fie externată de la secția de Terapie Intensivă după ce a trecut de operație.

Continuarea pe BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI