More

  O altfel de colectivizare: Pascanenii care refuza asociatiile de proprietari vor ramane fara apa si caldura

  Array

  asociatii de proprietari

  Administratia locala ar putea adopta in curand masura pentru infiintarea asocitatiilor de proprietari. Din primavara acestui an, Primaria va incerca sa ii oblige pe pascaneni pentru a se infiinta in asociatii de proprietari, asta daca nu o vor face benevol conform prevederilor legale.

  Mai mult, autoritatile locale vor sa ii convinga pe operatori sa nu mai furnizeze utilitati celor care nu fac parte dintr-o asociatie de proprietari, dupa modelul Iasului.

  Legat de propunerea pe care Primaria a facut-o in acest sens, cei doi operatori locali s-au aratat de acord cu aceasta idee.

  Georgeta Sandu, directoarea Regiei Autonome de Gospodarie Comunala, spune ca infiintarea asociatiilor de proprietari ar putea avea ca efect scaderea pretului la utilitati pe cotele comune.

  Directorul Prest Serv Apa, Ioan Prisecaru spune ca aceasta este cu adevarat o solutie iar in cazul in care conducerea orasului va lua o astfel de decizie, o va respecta.

  Executivul a dispus in luna noiembrie 2012, reorganizarea serviciului de indrumare a asociatiilor de proprietari, avand deja un nou sef interimar in persoana lui Sorin Blascu. Urmeaza, dupa votarea bugetului local, sa fie organizat un concurs pentru desemnarea sefului acestui serviciu. In momentul de fata se lucreaza la un pachet de masuri care fi vi prezentat pascanenilor incepand cu luna martie pentru a cunoaste avantajele unei asociatii de proprietari.

  Mentionam ca, in Pascani exista 26 de asociatii de locatari dintre care cele mai multe sunt situate in zona deal, mai exact 21 in timp ce in zona vale exista doar 5 astfel de asociatii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Mașină cu țigări de contrabandă, oprită în trafic la Târgu Frumos

  La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au depistat un bărbat, de 52 ani, din jud. Neamţ,...

  Incendiu la o locuință din Vânători

  În data de 01.2021, ora 13:46, două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Vânători, comuna Vânători, judeţul Iași, pentru...

  Tradiția costumului popular din Miroslovești, din nou în atenția internauților, printr-o nouă producție video – VIDEO

  "Dacă ochii ne plang în amintirea vremurilor de demult, dacă sufletul ne trage către tradițiile noastre, vă invit ca împreună , sa retrăim preț...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI