16.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Noul sediu al bibliotecii nu a fost terminat la timp. Constructorii au cerut prelungirea contractului

Noul sediu al bibliotecii municipale din Paşcani nu va fi dat în folosinţă până la sfârşitul acestei luni aşa cum era iniţial programat. Societatea care a câştigat licitaţia pentru amenajarea locaţiei, SC Apollonia Construct SRL din Roman nu a finalizat încă lucrările în termenul prevăzut în contract şi intenţionează să ceară o prelungire de două luni de zile.Asta deoarece încă mai sunt de executat lucrări de finisaje, trebuie montate sistemele de aer condiţionat şi de achizitionat şi montat liftul.
Reprezentanţii administraţiei locale explica că lucrările nu au fost finalizate la timp din cauza unor modificări ale soluţiilor tehnice de execuţie. Administraţia a achitat aproape toată suma prevăzută în contract, 337.000 anul trecut şi 187.000 în acest an. Lucrarile ar urma să fie recepţionate şi date în folosinţă, cel târziu la sfârşitul lunii septembrie, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei.
Menţionăm că lucrările de amenajarea a noului sediu al bibliotecii au început anul trecut dar au fost întrerupte pe timpul iernii, la mezaninul blocului G2 pe o suprafaţă utilă de aproape 478 de metri pătraţi. În noua locaţie nu vor încăpea toate cărţile bibliotecii. Din acest motiv o parte din depozitele de carte care adăpostesc peste 135 de mii de volume, vor fi mutate în subsolul Primăriei Paşcani. În prezent, Biblioteca Municipală din Paşcani îşi desfăşoară activitatea într-o fostă casa boiereasca, construită la începutul acestui secol. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrări de renovare iar acum este în pericol să se dărâme.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI